Scarlett Jenkinson en Eddie Ratcliffe waren geobsedeerd door moord.© AFP

Twee tieners veroordeeld tot levenslang na “uitzonderlijk brutale” moord op trans meisje Brianna Ghey

Twee Britse tieners zijn tot een levenslange celstraf veroordeeld voor de “uitzonderlijk brutale” moord op het trans meisje Brianna Ghey. “Jullie kozen haar uit omdat jullie dachten dat ze een makkelijk doelwit zou zijn.”

mtm
Bron: BBC, The Guardian

De moord vond plaats op 11 februari vorig jaar. Het zestienjarig trans meisje Brianna Ghey werd in een park in het Britse Cheshire met 28 messteken om het leven gebracht door Scarkett Jenkinson en Eddie Ratcliffe, allebei 15 op het moment van de feiten.

Seriemoordenaars

Jenkinson, die geobsedeerd was door seriemoordenaars, werd door de rechter omschreven als de “drijvende kracht” achter de moord en werd veroordeeld tot minimaal 22 jaar cel, Ratcliffe kreeg minstens 20 jaar cel opgelegd. “Jullie hebben allebei deelgenomen aan een uitzonderlijk brutale en sadistische moord, deels ingegeven door haar transgenderidentiteit. Jullie kozen haar uit omdat jullie dachten dat ze een makkelijk doelwit zou zijn”, zo verklaarde rechter Amanda Yip tijdens de veroordeling. Beide tieners staarden voor zich uit en gaven geen zichtbare reactie toen de rechter de strafmaat voorlas.

Brianna Ghey.© AP

De rechter voegde er nog aan toe dat Jenkinson gemotiveerd werd door een “diep verlangen om te doden” en sprak haar bezorgdheid uit toen ze hoorde dat de tiener na haar veroordeling “opnieuw de wens had geuit om te doden”. Zo zou het intussen zestienjarige meisje tijdens haar detentie al een nieuwe “dodenlijst” hebben opgesteld. “Als jullie een gevaar blijven, zullen jullie wellicht nooit worden vrijgelaten.”

In een slachtofferverklaring die in de rechtbank werd voorgelezen, zei Brianna’s moeder Esther Ghey dat de twee daders “altijd een gevaar voor de samenleving zouden vormen”. “Ik zou nooit willen dat ze de kans krijgen om hun sadistische fantasieën op een ander kind uit te voeren.”

Hoewel Jenkinson onschuldig had gepleit aan de moord en de schuld bij Ratcliffe probeerde te leggen, vertelde ze na haar veroordeling aan een psychiater dat ze het slachtoffer “herhaaldelijk” had gestoken en hoe “opwindend” ze dat had gevonden. Ze had Brianna vermoord “omdat ze dacht dat ze niet langer haar vriendin wilde zijn” en “zo zou ze altijd bij mij blijven”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer