© AP

Lewis Hamilton spreekt voor het eerst sinds toptransfer naar Ferrari: “De tijd is rijp om te veranderen”

In alle gekte rond deadline day in het voetbal was dé overstap van de week eigenlijk die van Lewis Hamilton naar Ferrari in de Formule 1. De zevenvoudige wereldkampioen reageerde op Instagram zelf op de transfer van de eeuw in de koningsklasse van de motorsport.

Marnix Taes

“Het zijn een paar gekke dagen geweest die gevuld waren met een hele reeks emoties. Maar zoals jullie nu allemaal weten, na een elf ongelooflijke jaren bij Mercedes, is voor mij de tijd gekomen om aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen en ik zal in 2025 bij de Scuderia Ferrari gaan rijden.”

“Nadat ik quasi alles al bereikte met Mercedes, voel ik me ongelooflijk gelukkig, dat ik nu de kans om een andere jongensdroom te vervullen: rijden in het rood van Ferrari. Mercedes is een groot deel van mijn leven geweest sinds ik dertien jaar oud was, dus deze beslissing was de moeilijkste die ik ooit heb moeten nemen. Ik ben ongelooflijk trots op alles wat we samen hebben bereikt en ik ben erg dankbaar voor het harde werk en de toewijding van iedereen met wie ik de afgelopen jaren heb samengewerkt. Vooral Toto Wolff voor zijn vriendschap, begeleiding en leiderschap.

Hamilton: “De tijd is rijp om te veranderen”

“Samen hebben we titels gewonnen, records gebroken en zijn we het meest succesvolle team in de geschiedenis van de F1 geworden. En natuurlijk kan ik Niki Lauda (legendarische f1-coureur, die in 2019 stierf; nvdr.) niet vergeten, die een enorme supporter was en die ik nog elke dag mis. Ik wil ook mijn grote waardering uitspreken voor de hele directie van Mercedes-Benz en iedereen bij het bedrijf in Duitsland en over de hele wereld die mij in deze 26 jaar heeft gesteund.”

“Maar de tijd is rijp om te veranderen en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik herinner me nog steeds het gevoel dat ik een sprong in het onbekende waagde toen ik in 2013 voor het eerst bij Mercedes kwam werken. Ik weet dat sommige mensen het toen niet begrepen, maar ik had toen gelijk om de stap te zetten en dat gevoel heb ik nu weer. Ik ben benieuwd wat ik kan bijdragen aan deze nieuwe kans en wat we samen kunnen doen.”

Focus op volgend seizoen

“Maar op dit moment denk ik niet aan 2025. Mijn focus ligt op het komende seizoen en weer de baan op gaan met Mercedes. Ik ben gedrevener, fitter en meer gefocust dan ooit en ik wil Mercedes helpen om opnieuw te winnen. Ik zet me volledig in voor het werk dat ik moet doen en ik ben vastbesloten om mijn samenwerking met het team met een goed gevoel af te sluiten.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer