Bedoeling is om een menselijke ketting te vormen rond het Rijksdaggebouw, waar het Duitse parlement gevestigd is, onder het motto ‘Wij zijn de brandmuur’.
Volledig scherm
Bedoeling is om een menselijke ketting te vormen rond het Rijksdaggebouw, waar het Duitse parlement gevestigd is, onder het motto ‘Wij zijn de brandmuur’. © REUTERS

Honderdvijftigduizend betogers tegen extreemrechts in Berlijn

Ondanks motregen hebben minstens 200.000 mensen gemanifesteerd in de Duitse steden Berlijn, Freiburg en Augsburg tegen extreemrechts en de radicaal-rechtse partij AfD. Dat zeggen de politie en organisatoren.

33 reacties

  • Christine Laevers

    3 maanden geleden
    AFD zal de grondwet moeten respecteren. Vele mensen weten niet eens dat elk soeverein land een grondwet heeft. En een opperste gerechtshof dat over die grondwet waakt. In 2024 gaan 4 miljard mensen op deze planeet stemmen. Dit wordt een schrikjaar.
  • Danny Damiaens

    3 maanden geleden
    Oeps het kan pijn doen,de waarheid.Niet door extreem(?) links of rechts zijn verantwoordelijk voor de puinhoop.Hoe ging dat spreekwoord weer,wat baten kaars en bril.......!
  • Jean Donny

    3 maanden geleden
    De democratie volgens de linkerzijde, samenklitten om een partij die groeit de pas af te snijden, ja eventueel te verbieden. Niets kan ondemocratischer zijn. Respecteer de keuze van de kiezer.
  • Nico Herbots

    3 maanden geleden
    @Kris Willems, het is niet omdat je tegen extreem rechts bent, dat je daarom automatisch extreem links bent. De meeste mensen zien goddank nog altijd in dat extremen gelijk zijn aan dikke miserie voor het gros van de bevolking. Daarvoor moet je wel voorbij de leugenachtige en onrealistische slogans kunnen kijken. Ook ik ben teleurgesteld in het politieke gezwalp, ik zou niet weten op wie te stemmen. Het enige wat ik zeker weet, is dat ik nooit op uitersten zal stemmen, niet links, niet rechts.
  • jozeg de boeck

    3 maanden geleden
    Een twintig miljoen Duitsers zullen volgens de laatste peiling op Afd stemmen . Toch een klein verschilleke.