© BELGA

Veldrijden WK in Tabor

Palenaar Arne Baers had uitzicht op top vijf in belofte-WK tot… “ik merkte dat ik lek stond”

Na het brons van Julie Brouwers in de mixed relay was Arne Baers zaterdagmiddag de tweede Limburger die op het WK Veldrijden in het Tsjechische Tabor in actie kwam. De Paalse belofte toonde de allerbeste versie van zichzelf en dat leidde tot stek tien.

Jammer, want tot de slotronde had Baers (22) – die niet betrokken was in de massale valpartij meteen na de start - zowaar uitzicht op plaats vijf. “Klopt, vlak na de eerste materiaalpost reed ik toch niet lek, zeker”, zuchtte Arne. “Ik voelde meteen dat ik lek reed op de stenen en wist ogenblikkelijk dat het over was voor plaats vijf of zes. Nadien kwam ik op plaats tien terecht en heb ik geprobeerd om op die lekke band geen risico’s meer te nemen. Ik wist dat ik geen plaatsen meer zou goedmaken, maar als ik veilig kon binnenrijden dan kon ik mijn tiende plaats moeiteloos vasthouden.”

Schoenprobleem

Zo goed als Baers conditioneel was, zo veel problemen had hij met het materiaal. “(Lacht) Inderdaad, want naast een lekke band kreeg ik onderweg ook problemen met mijn schoen. Mijn sluiting brak af, waardoor ik gehinderd werd bij het lopen en het op- en afspringen. Zo konden de twee Fransen me nog bijbenen. Maar ach, ik ben blij met het gevoel waarmee ik hier rondreed. Tot de slotronde was ik in de running voor plaats vijf. En dat op een parcours waarop je niet kunt herstellen”, besloot Baers.

De 21-jarige Nederlander Tibor Del Grosso pakte het goud bij de heren U23. Onze landgenoten Emiel Verstrynge (22) en Jente Michels waren goed voor zilver en brons.  (roro, lver)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer