© AP

Niet Meghan maar neushoorns en olifanten zorgden voor vete tussen William en Harry

Al jaren hebben prins William en zijn broer Harry ruzie. En al die tijd werd met de vinger naar Meghan Markle gewezen. Maar de vork lijkt toch wat anders in de steel te zitten. Want de oorsprong van hun ruzie ligt blijkbaar in Afrika.

lto
Bron: The Times, De Telegraaf

Prins Harry in Lesotho in 2004.© BELGAIMAGE

Volgens de Britse krant The Times zou de veelbesproken ruzie tussen Harry en William het gevolg zijn van “een verschil van inzicht” in natuurbehoudprojecten. Ze hebben beiden initiatieven rond het behoud van diersoorten in Afrika en zouden daar geregeld met elkaar over in de clinch hebben gelegen, schrijft de krant.

“William was van mening dat de focus moest worden gelegd op programma’s die door de bevolking zelf werden geïnitieerd en beheerd.” Harry was daarentegen meer interventionistisch, weet een insider. “Hij vond dat een meer praktijkgerichte aanpak nodig was om de leefomgevingen van wilde dieren te beschermen.”

Neushoorns en olifanten

In zijn veelbesproken boek Spare haalt Harry het Afrika-conflict met William ook aan. Harry beschrijft in zijn memoires hoe hij van liefdadigheidswerk in Afrika een belangrijk onderdeel van zijn koninklijke leven wilde maken, maar daarin gehinderd werd door zijn eigen broer.

“Er was één klein probleem: Willy”, schrijft Harry. “Afrika was zijn ding, zei hij. En hij had het recht om dit te zeggen, omdat hij de erfgenaam is. (...) Toen iemand aan ons vroeg waarom we niet allebei aan Afrika konden werken, zei William: ’Omdat de neushoorns en olifanten van mij zijn!’ Het was zo doorzichtig. Hij hecht meer waarde aan het winnen van zijn levenslange competitie met mij dan aan het vinden van zijn eigen doel of passie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer