© EPA-EFE

Dodelijke explosie Rotterdam mogelijk veroorzaakt door drugslab

De dodelijke explosie in een gebouw in Rotterdam is mogelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van een drugslab. Een 34-jarige Rotterdammer is zaterdag aangehouden voor betrokkenheid bij het vervaardigen van verdovende middelen, meldt de politie. Door de ontploffing kwamen drie mensen om het leven.

lto
Bron: BELGA

De politie heeft op de plaats van de explosie verschillende attributen gevonden die te maken kunnen hebben met de fabricage van drugs en kwam zo op het spoor van de nu aangehouden man. “Wat zijn exacte rol is, wordt onderzocht”, aldus de politie. “Uiteraard onderzoekt de politie ook of de aangetroffen attributen de oorzaak kunnen zijn van de explosie.” 

De explosie gebeurde maandagavond onder een wooncomplex aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuid. Drie mensen werden vermist, maar hulpdiensten konden niet onmiddellijk naar hen op zoek, omdat de situatie te gevaarlijk was. De hele week zijn werkzaamheden uitgevoerd om de omgeving veilig genoeg te maken. Vrijdagochtend werd het laatste slachtoffer geborgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer