© Isosport

HERBELEEF. KRC Genk verliest in eigen huis van Union en blijft achter met 2 op 12

KRC Genk heeft zaterdag in eigen huis met 0-1 verloren van competitieleider Union. Blauw-wit blijft zo in 2024 achter met een schamele 2 op 12. Herbeleef de wedstrijd hier.

Mathias Vranckx
1. helft
RC Genk Logo
RC Genk
0
:
1
Union Logo
Union
Mathias Vranckx

Vandevoordt: “Met goeie wil alleen gaan we er niet komen”

“Voetballend was het te weinig tegen Union, maar de vechtlust was er weer. En dat is al veel. Al is het niet genoeg. Als je voor Racing Genk speelt moet je altijd meer willen. Elke keer beter willen zijn. Met goeie wil alleen gaan we er niet komen.”

“We moeten elkaar als team terug meer gaan vinden. Kwaliteit is er genoeg. Die is er altijd geweest bij Racing Genk, en zal er ook altijd zijn. Er zijn misschien een paar sleutelpionnen vertrokken, maar daar zijn ook waardige vervangers voor gekomen.”

Stomme goal

“Het is gewoon een feit dat we te weinig kansen creëerden tegen Union. Verdedigend stond het goed, maar in de laatste zestien meter van het veld waren we weer veel te afwezig. Dan krijg je ook nog een zo’n stomme goal binnen. Het feit dat de kleinste man op het veld die bal dan nog binnenkopt, dat is helemaal te gek voor woorden. Vanaf dan wordt het moeilijk om jezelf nog op te peppen. We hebben dat proberen te doen, maar Union heeft de match goed op slot gegooid.”

“We beseffen dat onze positie in de top zes stilaan in het gedrang komt. Laat ons heerlijk zijn, Racing Genk hoort altijd thuis in die Champions play-off, maar dan gaan we het roer wel moeten kunnen omgooien. We hebben al veel te veel punten laten liggen, maar ik geloof er nog steeds in dat het goedkomt. Dat moet gewoon.”

Door Mathias Vranckx 
Mathias Vranckx

Nkuba: “Union? Dat zijn opportunisten”

“Ik ben blij dat ik minuten kunnen maken heb, maar dat is ook het enigste waarover ik na deze match tevreden ben. Ik verlies niet graag, maar Union is nu eenmaal een heel goeie ploeg. Ze spelen uitstekend vanuit een goed georganiseerd blok en ze pakken de momenten die ze moeten pakken. Het zijn opportunisten. Ze hebben de match zeer volwassen uitgespeeld.”

“Union heeft nu eenmaal zeer weinig tot niets nodig om te scoren. En dat ligt bij ons helemaal anders. We hebben niet superveel mogelijkheden gehad, maar ik krijg helemaal op het einde nog een heel goeie kans op de 1-1. M’n controle en kap waren ok, maar het schot leek nergens daar. Ik had het team graag willen helpen. Al maakt het niet uit wie scoort of belangrijk is. Het draait om de ploeg, en het is de ploeg die punten moet pakken. Enkel daar moeten we op gefocust zijn.”

Door Mathias Vranckx

Mathias Vranckx

Heynen: “Union heeft een sterker collectief dan ons”

“Het was een moeilijke match voor Racing Genk. Deze keer was er in tegenstelling tot de match op Leuven wel intensiteit. Het ontbrak ons gewoon aan echte kansen. Union is nu eenmaal een heel stugge ploeg die moeilijk te ontwrichten valt. We hebben het op alle mogelijke manieren geprobeerd, maar het is ons niet gelukt.”

“Als je niet gevaarlijk bent kan je geen matchen winnen. We hebben een paar kansjes gehad, maar geen huizenhoge mogelijkheden. Verdedigend stond het bij ons wel goed, maar uiteindelijk slikken we een doelpunt op een stilstaande fase. Dat is een heel klein detail. Daarvoor niet minder belangrijk, maar het getuigt wel dat het weer in een klein hoekje gezeten heeft.”

“Die vrije trap wordt perfect aangesneden en misschien staan wij met onze lijn wat te laag waardoor zij heel goed op de bal konden inlopen. Ik weet niet of het een dekkingsfout van mezelf was. Het zou kunnen, maar daarvoor moet ik de beelden eerst kunnen terug bekijken. Op het moment dat de vrije trap vertrekt lopen er twee Union-spelers voor me in, en dat maakte het extra lastig. Ik moest een keuze maken, en dat resulteert dan in een tegendoelpunt omdat zij goed twijfel zaaien.”

Sobol en Nkuba

“Wanneer we naar het waarom achter deze nederlaag zoeken is het makkelijk om met de vinger te wijzen naar de jongens die vertrokken zijn. Akkoord, Muñoz en Arteaga waren krijgers, maar als we het daarop zouden steken doen we hun vervangers te niet. Sobol en Nkuba hebben nu eenmaal een aanpassingsperiode nodig, maar ik vind dat ze het al heel goed doen. Daar heeft het echt niet aan gelegen.”

“Union heeft nu het dubbel aantal gewonnen matchen van Racing Genk. Dat is een pijnlijk feit. Maar het heeft geen zin om naar anderen te kijken als je aan jezelf moet werken. Het gaat stom klinken, maar we kunnen helaas niet meer doen dan hard blijven werken en week in week uit het volle pond te geven.”

“Wat het verschil is met Union? Ik denk niet dat ze kwalitatief een betere ploeg hebben dan de onze, maar er staat een sterker collectief. We hebben genoeg individuele kwaliteiten, maar we moeten deze aan elkaar kunnen koppelen zodat je als groep groeit. Waarmee ik niet wil zeggen dat wij geen team zijn, maar de winnaarsmentaliteit moet er altijd zijn. Union is achttien matchen op rij ongeslagen. Zo’n reeks bereik je niet zomaar.”

Top zes

De top zes blijft ons doel, maar we hadden de deelname aan de Champions play-offs een paar weken geleden al moeten veiligstellen. Tegen STVV moeten we altijd winnen. Tegen Oud-Heverlee Leuven moeten we altijd winnen, maar laten we in de laatste momenten nog de kaas van het brood eten. We geven het weg op de belangrijkste momenten. We hadden dus op z’n minst al zes punten meer kunnen hebben.”

“Het moet gewoon eens terug in onze richting gaan draaien. Ik denk niet dat we per se zoveel moeten veranderen. Het moet simpelweg eens meezitten. We hebben een goeie groep, maar moeten blijven vooruit kijken. In het verleden blijven hangen heeft geen zin. We moeten erin blijven geloven dat we het kunnen. Hard werken is de enige remedie.”

Door Mathias Vranckx 

Mathias Vranckx
0-1. Leider Union wint opnieuw. De Genkies konden geen vuist meer maken in de tweede helft. De Brusselaars hebben nu het dubbele aantal gewonnen matchen van Racing Genk. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
We krijgen nog minstens vier minuten extra tijd. 
Mathias Vranckx
Nkuba krijgt nog een uitgelezen kans op 1-1! Hij verwerkt een erg hoge bal heel goed en kapt vervolgens zonder problemen z'n tegenstander uit. Het schot is dan weer geforceerd. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Oyen timet goed op de voorzet van Nkuba. De kopslag is niet slecht, maar de Limburger wordt te hard gehinderd om echt gevaarlijk te kunnen zijn. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Sadiki komt heel dicht bij 0-2! Nilsson maakt zich sterk en legt af op de jonge Belg. Het blijft spannend in de Cegeka Arena. 
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Mathias Vranckx
Puertas voetbalt met vertrouwen. Hij haalt uit met de linker, en de bal zoeft maar net voorbij de winkelhaak. 
Mathias Vranckx
0-1! De kleinste van het pak kopt met het hoofd binnen. Heynen is niet goed genoeg gevolgd om de topschutter van Union iets in de weg te leggen. De vrije trap is perfect aangesneden en Amoura heeft er maar tegenaan te lopen. Vandevoordt wordt in z'n korte hoek geklopt. 
Mathias Vranckx
Sadiki probeert McKenzie eraf te lopen, en dat lukt aardig. El Ouahdi moet de bal voor de doellijn wegwerken. Wat volgt is een goede counter van Racing Genk. Bonsu Baah geeft gepaste mee met Sor, maar diens voorzet mist precisie. 
Mathias Vranckx
Amoura haalt het op snelheid van Sadick. De Algerijn probeert de bal vanuit een erg scherpe hoek voorbij Vandevoordt te krijgen, maar de Union-spits moet vrede nemen met een hoekschop. 
Aangeboden door onze partners