© BELGA

8 op 12! KV Kortrijk herleeft onder coach Alexandersson en boekt tegen bedroevend Charleroi hoopgevende zege

Na een onverwacht punt op het veld van Club Brugge wist KVK zijn goede vorm aan te houden. De Kerels wonnen op eigen veld zuinig (1-0) van een teleurstellend Charleroi. Freyr Alexandersson blaast opnieuw leven in KV Kortrijk en boekt 8 op 12 met zijn nieuwe club.

Elian Coussement

Freyr Alexandersson sloot de maand januari bij KV Kortrijk af zonder nederlaag. Dat was al lang geleden voor de Veekaa en dat gaf hun ook moed richting Charleroi, een belangrijke wedstrijd. De bezoekers probeerden bij aanvang het spel onder controle te houden in het Guldensporenstadion, maar KVK kwam wel dreigen. Davies wou het leer over doelman Patron tikken en leek de voorsprong aan de voet te hebben. De keeper van de Carolo’s stond echter goed op te letten en duwde de bal in hoekschop. Daarna was het even zoeken. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar het was de thuisploeg die het meest dreigde en zijn neus het meest aan het venster stak. Sissako werd bij een hoekschop aan de tweede paal helemaal vergeten en had maar de bal binnen te knikken. Hij kopte net naast en greep zich naar zijn haren. Kansen verspelen, is vaak het deksel op de neus krijgen.

Dat gezegde was in deze match echter niet toepasbaar. Tovenaar Kadri vond Davies en die vuurde een pegel af richting Patron, die er niks kon tegen beginnen, 1-0. KVK dook verdiend de rust in met een zuinige voorsprong. Het Freyr-effect?

© BELGA

We waren benieuwd naar de reactie van Charleroi. Maar die kwam pas op het einde van de match. Het was teleurstellend wat de Zebra’s op de mat legden in West-Vlaanderen. Over het algemeen was het een kansarme tweede helft, maar toch was de beste kans voor Stulic. Hij kopte zijn ploeg bijna naar een 1-1 gelijkspel diep in de wedstrijd. Met deze overwinning blijft KV Kortrijk ongeslagen in 2024. Freyr Alexandersson lijkt een dood Kortrijk gereanimeerd te hebben. Voor Mazzu is het bibberen. Zijn ploeg geraakt niet uit de gevarenzone en laat belangrijke punten liggen.

KV Kortrijk: Pirard, Fujii, Silva, Tsunoda, Mehssatou (82’ Mampassi), Sissako, Bruno (70’ Malinov), Kadri, Ojo, Avenatti (88’ El Idrissy), Davies (70’ Afolabi).

Charleroi: Patron, Petris, Van Cleemput, Andreou, Dragsnes (87’ Bernier), Ilaimaharitra, Morioka (45’ Camara), Heymans, Mbenza (60’ Benbouali), Sylla (60’ Badji), Guiagon (60’ Stulic).

Doelpunten: 45’ Davies (Kadri) 1-0.

Gele kaarten: 65’ Ilaimaharitra , 69’ Kadri.

Rode kaarten: /

Scheidsrechter: Brent Staessens.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer