Wat een schicht! Youri Tielemans maakt heerlijk doelpunt in makkelijke overwinning van Aston Villa

Youri Tielemans en heerlijke doelpunten: het is een huwelijk dat ook bij Aston Villa standhoudt. In de 0-5 zege van Aston Villa op het veld van Sheffield United toonde Tielemans nog eens dat er buskruit in z’n rechterbeen zit.

Maxime Caeyman

Bij een 0-3 tussenstand, na amper een halfuur spelen, werd de bal na een hoekschop in de voeten van Tielemans gekopt. Die legde de bal meteen goed voor z’n rechter, om dan staalhard via de lat in doel te trappen. Voor de ex-speler van RSC Anderlecht was het nog maar z’n eerste doelpunt van het seizoen en aan z’n viering te zien, deed het enorm veel deugd. Aston Villa zou uiteindelijk met 0-5 winnen, Tielemans werd vervangen in de 81e minuut. Ook ex-Genkie Leon Bailey pikte z’n doelpuntje mee. In de stand springt Villa over Tottenham naar de vierde plaats en komt het op gelijke hoogte met Arsenal - dat zondag om 17 u 30 Liverpool ontvangt in het Emirates Stadium.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tielemans kende een moeilijk seizoensbegin en kreeg ook na z’n prestaties bij de Rode Duivels heel wat kritiek te slikken, maar kwam er in november vorig jaar weer helemaal door. Een kuitblessure gooide enkele weken roet in het eten, maar in 2024 heeft Tielemans zich weer in de basis geknokt bij Aston Villa, dat het bijzonder goed blijft doen in de Premier League.

Eerst de knal...© Getty Images

… dan de vreugde-uitbarsting.© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal