86'
Alexis Saelemaekers
86'
4 - 2

Il conto, per favore. Alexis Saelemaekers heeft zijn rekening geopend voor zijn nieuwe club Bologna. De Rode Duivel bezegelde een remontada (4-2) tegen Sassuolo met een knappe dribbel en een lage schuiver. Bekijk zijn doelpunt hieronder.

Bologna heeft loon naar werken gekregen in de Serie A. Het keek halfweg tegen Sassuolo tegen een 1-2 achterstand aan, maar zette die scheve situatie na rust nog volledig recht: 4-2.

Kristian Thorstvedt (ex-Racing Genk) en Cristian Volpato (34.) troffen in de eerste helft raak voor de bezoekers, die tussendoor een gelijke stand moesten toestaan na een eigen doelpunt van Mattia Viti.

Maar in een knotsgek slot staken Giovanni Fabbian, Lewis Ferguson en - jawel - Alexis Saelemaekers een stokje voor puntenverlies. Het was voor Saelemaekers, die in de 58e minuut inviel, zijn eerste competitiedoelpunt in loondienst van Bologna.

In het klassement van de Italiaanse eerste klasse blijft Bologna bovenin meedraaien, op een knappe vijfde plaats met 36 punten.