Thomas Detry.© Getty Images

Thomas Detry moet na derde ronde leidersplaats inleveren op prestigieus golftoernooi in Californië

Na een derde ronde van 69 slagen is onze landgenoot Thomas Detry (31) naar de vierde plaats gezakt op het AT&T Pebble Beach Pro-Am golftoernooi (20 miljoen dollar), dat doorgaat op de plaatselijke Pebble Beach-golfbaan in het Californische Carmel.

Bron: BELGA

De 31-jarige Brusselaar, die na een tweede ronde van 70 slagen de leidersplaats deelde met de Zweed Ludvig Åberg en de Amerikaan Scottie Scheffler, ’s werelds nummer een, liep een derde ronde van 69 slagen, drie onder par. Detry begon nochtans goed aan zijn derde ronde met drie birdies op de eerste zes holes. Op de tweede parcourshelft moest hij op hole dertien een bogey op zijn scorekaart schrijven en lukte hij nog een birdie op de veertiende hole.

Met zijn totaalscore van 202 slagen, veertien onder par, telt Detry, met nog achttien holes te spelen, vier slagen meer dan de Amerikaan Wyndham Clarck die een sublieme ronde liep van 60 slagen, twaalf onder par. Zo putte de 30-jarige regerende US Open-kampioen maar liefst negen birdies en twee eagles weg, waartegen hij één keer in de fout ging.

Detry.© Getty Images

Met zijn totaalscore van 199 slagen doet Clark één slag beter dan Åberg. Op plaats drie met twee slagen meer dan de leider volgt de Fransman Matthieu Pavon, die zich vorige week de beste toonde in de Farmers Insurance Open.

“Al bij al vond ik het geen slechte ronde”‘, liet Detry weten. “Ik begon goed met drie birdies op de holes vier, vijf en zes. Maar de greens waren niet gemakkelijk. Net als vorige week, toen ik een dubbele bogey moest incasseren op mijn laatste hole, zijn het de kleine dingen waar het om draait. Mentaal moet ik nog sterker worden. Er is echter nog niets verloren. Het is vooral de bedoeling om op de laatste dag in de top van het klassement te staan en mee te doen voor de overwinning.”

Thomas Pieters stijgt drie plaatsen in Mayakoba

Thomas Pieters.© Getty Images

Met een tweede ronde van 72 slagen heeft Thomas Pieters niet veel progressie kunnen maken op het met 20 miljoen dollar gedoteerde Liv Golf Mayakoba-toernooi, dat doorgaat op de El Camaleón-golfbaan in het Mexicaanse Playa del Carmen.

De 32-jarige zesvoudige European Tour-winnaar liep voor de tweede dag op een rij een ronde van 72 slagen, één over par. Zo zag Pieters vier birdies in de cup verdwijnen waartegen hij ook drie bogeys en een dubbele bogey op zijn scorekaart moest schrijven. Met zijn totaalscore van 144 slagen maakte Pieters drie plaatsjes winst en sloot hij dag twee af op een gedeelde 29ste plaats.

In de tussenstand telt de Antwerpenaar vijftien slagen meer dan de Chileen Joaquin Niemann, die met een tweede ronde van 70 slagen zijn leidersplaats succesvol blijft verdedigen. Niemann telt met nog achttien holes te spelen vier slagen voorsprong op een duo met de Zuid-Afrikaan Dean Burmester en de Spanjaard Jon Rahm. Laatstgenoemde maakte in het tussenseizoen, voor een pak oliedollars, de overstap naar de LIV golftour.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer