ANP
Volledig scherm
© ANP

Wat een demonstratie! Van der Poel soleert indrukwekkend naar zesde wereldtitel, brons voor Vanthourenhout

Wat te verwachten was, is gebeurd. Mathieu van der Poel (29) heeft zich voor de zesde keer in zijn carrière tot wereldkampioen veldrijden gekroond. Hij reed van begin tot eind op kop. Nieuwenhuis maakte er een Nederlands een-tweetje van. Vanthourenhout schonk België op de valreep nog een bronzen medaille.

52 reacties

  • adri zuiderwijk

    3 maanden geleden
    Mathieu heeft natuurlijk ook nog een WK trui op de weg en straks nog wat Olympische, misschien wel drie....
  • cecile vercauter

    3 maanden geleden
    Hopelijk toont hij de trui ook volgend seizoen want hij overweegt niet te crossen. Dat hij andere doelen stelt is ok maar als je een trui hebt zou je voor alle cros liefhebbers hem toch ook moeten laten zien. Anders kan je beter geen kampioen zijn.
  • johan fransaert

    3 maanden geleden
    zoals hier al gezegd zonder Wout is er niets aan tegenwoordig en dit is een gevaarlijke evolutie, kijkers zullen beginnen afhaken als je de winnaar op voorhand met nagenoeg 100% zekerheid kunt aanduiden.
  • Lucien Mertens

    3 maanden geleden
    Saaie bedoening zonder Wout, Mathieu heeft er gewoon een trainingsdag opzitten. Hoed af toch voor de eerlijke ontgoocheling bij Iserbyt.
  • mike milan

    3 maanden geleden
    Matje heeft buiten zijn start, nooit meer full gas gegeven.Buiten het lopen, zodat hij materiaalpech kon uitsluiten.Een gebroken ketting zoal Lars, en je WK zit erop.Iedereen die zelf fiets,verstaat, zag dat.Maar dromen mag..dat hij verslaanbaar was 😂 Niemand heeft de basis van hem..300 km op training fietsen ..dan kan je op een veldcross 1 hr voluit gaan.De eerste die hem zou kunnen kloppen…als hij ouder/sterker is dat is Nys T mss, omdat hij ook op de weg rijd.