KOPFOTO - Donald Trump, Koen Schoors, Romina Van Camp, David Criekemans
Volledig scherm
PREMIUM
KOPFOTO - Donald Trump, Koen Schoors, Romina Van Camp, David Criekemans © HLN Fotomontage, Eva Beeusaert, Thomas Sweertvaegher, ID, AFP, Getty Images

Wat zijn de gevolgen voor ons als Trump opnieuw president wordt? Experts: “Hij wil een handelsoorlog, en daarbij verliest iedereen”

Donald Trump (77) ligt op (ram)koers om opnieuw Amerikaans president te worden. Om de haverklap dreigt hij ermee uit de NAVO te stappen en ondertussen neemt de Russische dreiging toe. Hoe serieus is Trump? Wat betekent dat voor ons? En zullen zijn plannen ook bij ons jobs kosten? We vroegen het aan Amerika-correspondente Romina Van Camp, econoom Koen Schoors en professor David Criekemans. “Niemand zal nog zeggen: ‘Meneer de president, zou u dat wel doen?’”

72 reacties

  • Marianne wauman

    3 maanden geleden
    Als Trump terug president wordt zal de wereld niet meer hetzelfde zijn, maar ook hij kan een koekje krijgen van eigen deeg indien het slecht zou gaan met de Amerikaanse economie en je aan zelfprotectionisme doet, het is nu eenmaal zo dat iedereen iedereen nodig heeft.
  • carla laroche

    3 maanden geleden
    Waarom altijd zulke oude presidenten ?
  • Werner Masfranck

    3 maanden geleden
    President Trump had wel de moed om in dialoog te gaan met Noord-Korea. Misschien had hij ook kunnen bemiddelen tussen Rusland en Oekraïne. Laat de Amerikanen beslissen wie ze willen als president. De Europese leiders zouden beter hun tijd besteden aan onze problemen! Economie, landbouw, ongecontroleerde immigratie, defensie, enz,enz,........!
  • Danny Govaerts

    3 maanden geleden
    Als Trump president wordt zullen we snel genoeg merken wie hij als vriendjes voor zijn persoonlijke belangen heeft. Het land zal er niet beter van worden en ook Europa zal in de klappen delen. Dus best dat die gast veroordeeld wordt voor dat hij kan deelnemen aan de verkiezingen op het einde van het jaar. Elke kandidaat is beter uit welke wind richting die ook komt.
  • Eric Noels

    3 maanden geleden
    Laat de kiezer bepalen wat de meerderheid wil in de VS want we hebben hier bij ons zelf nog heel wat mest op te ruimen.