José Mourinho brengt hulde aan gestopte Marouane Fellaini: “Ik vergeet spelers niet die alles voor me gegeven hebben”

José Mourinho heeft Mourouane Fellaini uitgezwaaid op sociale media. De voormalige Rode Duivel kondigde gisteren zijn afscheid van het profvoetbal aan.

Maarten Vanhoof

“Ik vergeet de spelers niet die alles voor me gegeven hebben”, schrijft de Mourinho op Instagram. “Je was en zal altijd een van de mijne zijn. Gefeliciteerd met je carrière en geef je enkels die veel geleden hebben nu maar rust.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij Manchester United had TheSpecial One Fellaini 2,5 jaar onder zijn hoede. Een onbetwiste basisspeler was Big Fella nooit onder Mourinho, maar de Portugees gebruikte de grote Belg wel graag als stormram om een achterstand goed te maken. Samen wonnen ze de Europa League (2017), FA Cup (2016) en League Cup (2016).

Fellaini zat sinds begin januari zonder club, nadat hij had besloten om zijn nog voor één jaar lopende overeenkomst bij Shandong Taishan vroegtijdig te verbreken, na een Chinees avontuur van vijf seizoenen. Onze landgenoot verliet in het voorjaar van 2019 Manchester United voor een avontuur in de Super League. Op Old Trafford was hij op dat moment op een zijspoor geraakt. Met Shandong kroonde Fellaini zich in 2021 tot Chinees kampioen. Datzelfde jaar pakte hij ook de Chinese beker, net als in 2020 en in 2023.

Fellaini.© BELGA

Voor zijn periode bij ManU verdedigde Fellaini de kleuren van Standard (2006-08) en Everton (2008-13). Met de Rouches pakte hij een Belgische titel (2008). Nadien verliet hij Luik door de grote poort om aan zijn carrière in de Premier League te beginnen. Everton legde destijds bijna 22 miljoen euro op tafel en daarmee was hij jarenlang de duurste Belgische voetballer aller tijden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer