Fleur Moors.© BELGA

Plus ArtikelVeldrijden WK in Tabor

Limburgse beloftedames tevreden met top tien op WK: “Kon simpelweg niet harder”

Zoals verwacht geen Belgisch eremetaal bij de dames beloften. Maar eervolle vermeldingen voor Xaydée Van Sinaey (zesde), Julie Brouwers (negende) en Fleur Moors (tiende) zijn zeker op hun plaats. Op de Britse Zoë Backstedt stond andermaal geen maat.

Rob Rodiers, lver

Fleur Moors, op het BK nog vierde en bijgevolg de eerste van haar generatiegenoten, werd vooraf vooruitgeschoven als onze beste belofte. “Maar de wedstrijd besliste er anders over”, haalde Moors achteraf de schouders op. “Dit was een heel lastige omloop, maar ook een heel eerlijk rondje. De beteren kwamen hier snel op bovendrijven. Ik kwam naar hier voor een top tien - hoopte stiekem op meer - maar aan het eind kon ik simpelweg niet harder. Ik zat op mijn limiet.”

Na rust wacht de weg

De Bocholtse eerstejaarsbelofte kende een crosswinter met meer downs dan ups. “Klopt, het was een heel lastig seizoen. Vooral mentaal heb ik telkens wat klopjes moeten overwinnen”, beaamde Fleur. “Vandaar dat het ook niet evident was om naar dit WK toe te werken. Maar goed, er volgt nu een periode van rust. Ik trek in het gezelschap van mijn broer op vakantie. Eenmaal thuis bouw ik opnieuw op naar mijn eerste belofteseizoen op de weg. (Moors’ eerste wegwedstrijd is de Ronde van Normandië van 14 tot 17 maart, red.) De verwachtingen voor dat wegseizoen liggen niet hoog. De ploeg (Lidl-Trek, red.) gaat me zo goed mogelijk ondersteunen opdat ik tijdens dat leerjaar zo veel mogelijk kan oppikken.”

© BELGA

Brouwers negende

Eén plaatsje voor de Bocholtse eindigde de uitgeweken Hamse Julie Brouwers. Een resultaat waarop Brouwers op had gehoopt. “Ik wou zeker niet slechter doen dan vorig jaar (tiende in Hoogerheide, red.), maar ik was wel heel nerveus vlak voor de start”, verklapte Julie achteraf. “Mijn start was goed, maar toch leek ik mezelf helemaal op te blazen in de openingsronde. In de tweede ronde stuurde ik bovendien ook nog eens in de nadars. Ik zag dat we maar vier ronden moesten afwerken, dus heb ik de gashendel onmiddellijk opengezet en ben ik volop rensters beginnen remonteren. Ik ben bijzonder blij dat we uiteindelijk met de drie Belgische dames in de top tien prijken. Ik vind het heel knap van de twee eerstejaars. Zeker op dit zware rondje. Vrijdag brons in de mixed relay, vandaag negende: ik kan zeker en vast tevreden terugblikken op dit WK”, besloot Brouwers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer