Politie zoekt Rolex-dieven die man met geweld van horloge beroven en daarna op de trein wegvluchten

Maastricht -

De politie is op zoek naar de dieven die afgelopen zomer met geweld een Rolex-horloge roofden van een man in de Bourgognestraat in Maastricht. De daders kwamen om 15.17 uur met de trein vanuit Hasselt en Luik toe in het station van Maastricht.

Marij Wyers

Het was maandag 31 juli 2023. De daders merkten het oudere slachtoffer op toen ze door het door het treinstation wandelden. Ze overlegden even. Vervolgens achtervolgde een van de mannen het slachtoffer, terwijl de tweede man op de achtergrond bleef. Het slachtoffer verliet het treinstation via de centrale ingang, nog steeds gevolgd door de mannen.

Op de Bourgognestraat beroofde de dief rond 15.30 uur het slachtoffer met geweld van zijn Rolex-horloge. Vervolgens liepen hij en zijn kompaan terug naar het treinstation om daar op de trein te springen die om 15.48 uur terugreed, richting Hasselt en Luik.

Verdachten

De verdachte is tussen 30 en 35 jaar oud, tussen 1,75 en 1,85 meter groot en normaal gebouwd. Hij heeft donker, kort geschoren haar met een kalende plek op het achterhoofd en een donkere baard. Hij draagt een bril met rond montuur.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trui en trainingsbroek van het merk Nike, witte sneakers en een zwarte pet. Hij had een zwarte schoudertas bij zich.

Zijn kompaan is tussen 30 en 35 jaar oud, tussen 1,80 en 1,90 meter groot en mager gebouwd. Hij heeft donker, kort geschoren haar en een donkere baard.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte jas met kap van het merk Nike met daaronder een polo met een motief, een zwarte jeans en zwarte sportschoenen.

Ze hadden ook een blauwe rugzak bij zich, die ze afwisselend droegen.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300. Reageren kan ook via email: opsporingen@police.belgium.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen