Lichaam vermiste bewoner (80) gevonden na zware woningbrand

Godveerdegem -

Een zware uitslaande brand in Godveerdegem, deelgemeente van Zottegem, heeft het leven gekost aan de 80-jarige bewoner van een woning in de Leliestraat. Een veertigtal omwonenden werd geëvacueerd en bij de brand kwam ook asbest vrij.

De brand werd in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2.15 uur opgemerkt, maar de brandweer stond voor een zware opgave. De brand woedde zo hevig dat brandweerpost Zottegem, bijgestaan door de posten van Brakel en Herzele, zelfs na twee uur blussen de woning nog niet kon betreden.

(lees verder onder de foto’s)

Onder meer met de ladderwagen viel brandweerpost Zottegem de uitslaande woningbrand aan.© edp

De hulpdiensten zijn paraat om eventuele slachtoffers bij te staan.© edp

De Tweekerkenstraat is afgesloten voor alle verkeer.© edp

Tachtiger

Zaterdag na de middag vond de brandweer het lichaam van de tachtiger.

De oorzaak van de brand werd onderzocht door een branddeskundige. Aangenomen wordt dat het vuur accidenteel ontstond door een defect aan de mazouttank.

De woning is compleet door het vuur vernield. “De brand ontstond rond 2.15 uur en sloeg over naar de aanpalende woning”, bevestigt burgemeester Evelien De Both (N-VA). “De hulpdiensten kwamen onmiddellijk ter plaatse, bijgestaan door de hulpdiensten van de omliggende gemeentes, waaronder de brandweer van Brakel en Herzele.”

Na de middag vonden de hulpdiensten tijdens een sweeping van het gebouw het lichaam van de bewoner. De sweeping bleek een gevaarlijke klus omwille van de instabiliteit.

“Tegen de ochtend was de brand geblust”, aldus de burgemeester. “Een veertigtal bewoners van aanpalende woningen en nabijgelegen appartementsgebouwen werd geëvacueerd en opgevangen bij familieleden en in De Bron, dat tijdelijk dienstdoet als opvangcentrum. Onder de omwonenden vielen geen slachtoffers.”

Asbest

Tijdens de brand kwam asbest vrij. De brandweer is volop bezig met het ruimen van asbest bij de nabijgelegen woningen en appartementen. Een asbestdeskundige is ter plaatse om de situatie op te volgen en vond al asbest op de straten en de balkons van enkele woningen.

Omwille van de brand blijven de Leliestraat en de Tweekerkenstraat voorlopig afgesloten voor verkeer. Momenteel concentreert de brandweer zich op het wegspuiten van het asbest.

Burgemeester De Both drukt haar uitzonderlijke dank uit aan alle hulpdiensten, politie, brandweer en de medische diensten, die de hele nacht op het terrein waren. De brandweer zal nog enkele uren werk hebben. (Eric De Pessemier)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen