© BELGA

Kempense Julie Brouwers kijkt voldaan terug op WK in Tabor: “Bewezen dat er nog toekomst is bij de dames”

Met Xaydée Van Sinaey (6de), Julie Brouwers (9de) en Fleur Moors (10de) wisten drie Belgische meisjes in de top tien bij de beloften te eindigen op het WK veldrijden in Tabor. Logisch dat we na afloop dan enkel maar lachende gezichten konden zien in het Belgische kamp. “Ik was nochtans zeer nerveus”, aldus Julie Brouwers uit Olmen.

Lieven Verheyen in Tabor

“Ik legde mezelf heel veel druk op door niet minder te willen presteren dan vorig jaar”, begon Julie Brouwers haar terugblik. “Toen werd ik in Hoogerheide tiende. Mede door die nervositeit blies ik me in de eerste ronde nagenoeg helemaal op. In de tweede ronde viel ik dan nog eens in de dranghekken en leek ik alles al meteen zelf te verprutsen.”

Gelukkig was het tweede deel van de wedstrijd een pak beter voor de Olmense die uitkomt voor het Charles Liégeois CX-team. “Eens ik op gang kwam wist ik mijn positie steeds te verbeteren. Dat ik mezelf opblies kan je niet aan een gebrek aan ervaring wijten. Ik zat gewoon veel te veel met een goed eindresultaat in mijn hoofd.”

Haar negende plaats mag zeker nog gezien worden. Net als het feit dat er drie meisjes eindigen in de top tien. “Daar ben ik enorm fier op. Zeker als je weet dat Xaydée en Fleur nog maar eerstejaars belofte zijn. Het toont aan dat er nog toekomst zit bij de dames in het veldrijden.”

De 21-jarige Brouwers werd vrijdag met het Mixed Relay Team derde. “Ik kan met een voldaan gevoel terugblikken op mijn WK. Maar de honger is nog niet gestild. Ik wil er ook in de volgende zes crossen nog iets van maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden