Ga naar de inhoud

Belgische profs verlaten Tabor met brons: "Het podium was het hoogst haalbare en is toch mooi"

 zo 4 februari 2024 16:00
Michael Vanthourenhout.

Zoals verwacht konden de Belgen niet opboksen tegen Mathieu van der Poel in Tabor. Heel wat landgenoten misten hun start. Enkel Michael Vanthourenhout geraakte nog op het podium. Hoe reageerden de Belgen? Lees hier hun relaas.

Michael Vanthourenhout moest al van bij de start aan een lange inhaalrace beginnen. "Ik stond achter Lars (van der Haar) en hij schoot uit zijn pedaal", vertelde de bronzen medaille.

 

"Ik wist dat de start belangrijk was, want Mathieu (van der Poel) zou er iets proberen. Het is ambetant dat ik steeds op 45" bleef hangen."

 

"Anders zou ik meegedaan hebben voor de 2e plaats. Dat is spijtig, maar het podium is mooi."

 

Na de ceremonie klonk Vanthourenhout wat meer tevreden. "Op het WK telt maar 1 plaats, maar dit was het hoogst haalbare."

 

"Ik heb een uur tegen mezelf gestreden. Toen Lars uit zijn pedaal schoot, heb ik geprobeerd om me niet op te jagen."

 

"Ik ben aan mijn inhaaljacht begonnen en Joris (Nieuwenhuis) kwam nog in beeld, maar toen liep ik wel leeg."

 

"Ik voelde dat het wat op was. Ik was toen blij dat ik genoeg voorsprong op Pim (Ronhaar) had, want de tank was leeg."

Iserbyt: "Ik heb niet meer de vorm die ik zou willen"

Eli Iserbyt knokte zich naar de 5e plaats. "Ik ben wel ontgoocheld", zuchtte hij. "Ik heb niet meer de vorm die ik zou willen. Jammer."

 

"Het was een uur vechten. Het was afzien, tegen de muur rijden en mezelf oppeppen om door te doen, ook al zat ik op de limiet."

 

"Ik voel dat ik bijna aan het einde van mijn krachten zit. Het is jammer dat ik het niet meer kan rekken, maar het is zo. Het podium was vandaag belangrijk. Ik ben ontgoocheld."

 

"Van der Poel? Straf om het constant te blijven doen en om alles te blijven combineren. Het hele jaar staat hij onder druk. Chapeau wat hij doet. Hij verdient het."

Sweeck: "Het was zoals mijn seizoen: matig"

Met een 14e plaats speelde Laurens Sweeck geen rol van betekenis. "Ik heb niet echt de kop van de cross gezien. Het was een beetje zoals het hele seizoen: matig. Ik had geen wonderen verwacht op deze omloop."

 

"Ik heb gewoon mijn best gedaan en heb geprobeerd om in koers te blijven. Dit moet een van mijn slechtste WK's zijn, maar op deze omloop valt het misschien nog mee na de laatste weken."

Uitslag WK veldrijden

naamresultaat
1
Mathieu van der Poel
in 58'14"
2
Joris Nieuwenhuis
op 37"
3
Michael Vanthourenhout
1'06"
4
Pim Ronhaar
1'36"
5
Eli Iserbyt
2'08"
6
Jens Adams
2'21"
7
Michael Boroš
2'29"
8
Witse Meeussen
2'35"
9
Thibau Nys
2'44"
10
Felipe Orts
2'48"
Gerelateerd: