José Reynaert werd 102
Club Brugge

Enige nog levende oud-voetballer die nog vóór WOII in Belgische hoogste afdeling speelde, is overleden

Oud-voetballer José Reynaert is op 102-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Club Brugge, de voetbalclub waar hij het grootste deel van zijn carrière doorbracht. Reynaert was de enige nog levende oud-voetballer die nog voor het begin van de Tweede Wereldoorlog in de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal speelde.

"Met pijn in het hart vernamen we het overlijden van oud-speler José Reynaert", klinkt het op de website van Club Brugge. Reynaert werd 102 jaar, was afkomstig van Beernem, en raakte vooral bekend als voetballer van Club Brugge, waar hij zo'n 30 doelpunten maakte.

Reynaert startte zijn voetbalcarrière bij SC Beernem en trok in 1938 naar Club Brugge. Hij was daarmee de enige oud-voetballer in ons land die nog voor het begin van de Tweede Wereldoorlog in de hoogste afdeling van het Belgische voetbal actief was geweest.

Na de oorlog speelde hij nog tot 1947 bij Club Brugge. Hij was dan ook - niet verrassend - de oudste nog levende oud-voetballer van de Brugse club. Hij sloot zijn carrière af bij FC Eeklo.

BEKIJK - Op 7 december 2021 heeft "Het journaal" een reportage gemaakt over de 100e verjaardag van José Reynaert:

Videospeler inladen...

Meest gelezen