COMMENTAAR. “Het Antwerpse buskruit was na de passage in de Vurige Stede nog lang niet op”

Wat is dat toch met die onnavolgbare Antwerpse slotfases? Net als in de Champions’ Play-offs tegen Club Brugge – en in zoveel andere matchen – scoorde de landskampioen via Ondrejka in het absolute slot. Met een al even verwoestende uithaal had Corbanie even voordien voor de gelijkmaker gezorgd. Van een onterechte nederlaag naar een onverhoopte driepunter. En plots staat Antwerp op gelijke hoogte met Club.

Diederik Geypen

“We moeten het tegen Club Brugge wederom van het team hebben”, voorspelde Mark van Bommel vrijdag op zijn persbabbel. Dat bleek ook twee dagen later. Antwerp – nog lang niet op volle sterkte – startte compact. De bezoekers kregen de bal, zonder echt gevaarlijk te zijn.

Van Bommel verwees ook naar de connectie tussen ploeg en achterban. “En dat die connectie in de resterende zeven competitiematchen belangrijker dan ooit zou worden.”

Na twintig minuten stond de Hel van Deurne-Noord in brand. De scherpe duels waren plots niet meer bij te houden. Scheidsrechter Vergoote raakte even het noorden kwijt. De ene keer trok hij geel. De andere keer, soms voor een ergere overtreding, niet.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Twee gouden wissels van Mark van Bommel, toch ook één buis bij winnend Antwerp

De brilscore aan de rust was logisch, al had 1-1 evenzeer gekund, ware het niet dat Janssen een hoofdrol opeiste. Twee cruciale reddingen én een geweldige opening op Ilenikhena. Een Portomomentje voor George, die zichzelf knap vrij draaide op de middencirkel. In het Estádio do Dragão werd de 17-jarige spits neergehaald door de laatste man. Nu brak hij wel uit, maar miste hij zijn killersinstinct.

Na de vroege 0-1 van Decuyper moest Antwerp het over een andere boeg gooien. Ejuke probeerde wel, maar in de zone van de waarheid kwamen zijn dribbels er niet uit. Voorts waren de aanvallen van de thuisploeg te stereotiep.

’t Zou op de verrassing moeten gebeuren. Niet dankzij gelegenheidsspits Alderweireld deze keer, wel met pegels van Corbanie en Ondrejka. Na de passage in de Vurige Stede, waar Doumbia zo straf uithaalde, was het Antwerpse buskruit duidelijk nog niet op. Antwerp behoudt zijn ongeslagen status op de Bosuil en kan, zoals van Bommel het zo graag wil, wat meer naar boven kijken in de stand.

© BELGA

LEES OOK. Corbanie en Ondrejka brengen de Bosuil in extase: Antwerp klopt Club Brugge in de 99ste minuut

MEER OVER Royal Antwerp FC