VIDEO. Loïs Openda scoort 18de goal van het seizoen en viert dat met wiegende heupen

Rode Duivel Loïs Openda blijft vlot de weg naar het doel vinden bij RB Leipzig. Tegen Union Berlin (2-0-zege) scoorde de 23-jarige spits zijn achttiende doelpunt van het seizoen, zijn veertiende in de Bundesliga. Openda vierde dat met een opmerkelijk dansje.

Michael Van Damme

Toen de bezoekers bij een onrechtstreekse vrije trap na 11 minuten de bal niet wegkregen, reageerde Openda vliegensvlug op een afvallende bal. De Rode Duivel vlamde hard in de bovenhoek en bracht RB Leipzig op voorsprong.

Na 48 minuten maakte Benjamin Sesko er 2-0 van. De Sloveen zag een tweede treffer afgekeurd na tussenkomst van de VAR wegens buitenspel.

Na 77 minuten kreeg Openda een applausvervanging. Onze landgenoot trof in de voorbije drie competitiewedstrijden telkens raak en blijft zo zijn doelpuntenproductie flink aandikken. In de topschuttersstand van de Bundesliga staat hij met zijn 14 competitietreffers momenteel derde na Serhou Guirassy (17 goals bij Stuttgart) en Harry Kane (24 goals bij Bayern München).

Aan de overkant stond ook een Belgische spits aan de aftrap. Yorbe Vertessen, overgekomen van PSV, maakte zijn debuut voor Union Berlin. Hij werd na 75 minuten gewisseld.