Photo News
Volledig scherm
© Photo News
Anderlecht AND
1
EINDE
0
KAA Gent GNT
  • 45' Goal Anders Dreyer

Anderlecht pakt felbevochten driepunter tegen AA Gent, dat gelijkmaker afgekeurd ziet door controversiële VAR-interventie

MatchverslagAnderlecht heeft de drie punten thuisgehouden tegen AA Gent. Dreyer scoorde de enige goal van de avond vanop de stip. De Sart bracht Gent langszij, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door een controversiële VAR-interventie. Voor paars-wit is het de eerste zege van 2024. De Buffalo’s konden dit jaar nog geen enkele keer winnen en zullen nog moeten knokken voor een stek bij de zes.

54 reacties

  • bruno geens

    3 maanden geleden
    Anderlecht heeft ver dient gewen Var of niet dat zijn de 3 puntten binnen
  • john dewit

    3 maanden geleden
    Over de afgekeurde goal zegt Hein niets!
  • Tom Ibert

    3 maanden geleden
    Het spijtige met Vanhaezebroeck is dat hij enkel naar zijn team kijkt. De arbitrage is voor iédereen slecht. Door bijvoorbeeld geen aandacht te schenken aan de niet-buitenspelfase met Angulo verliest hij al zijn credibiliteit.
  • Michel Beys

    3 maanden geleden
    Wat wilt men de ene wedstrijd strafschop, voor een lichte aanraking, de andere wedstijd geen fout fluiten als een verdediger omver gekegeld wordt? Goed werk van de var. Dat getrek en geduw moet eruit. Ook het commentaar van Hein is totaal buiten proportie. Heeft duidelijk zijn C4 van bij Anderlecht nog niet verteerd. Heeft veel geluk dat men in Gent zijn fratsen blijft verdragen.
  • Jonathan Monsaert

    3 maanden geleden
    Vorige week was het ook een lichte penaltyfout van Stroeykens, en nu was het een lichte fout van Kandouss op Arnstad. Terechte beslissing van de VAR, dit heet consequent zijn. Gent heeft weinig reden tot klagen, want Anderlecht zag een zuivere goal van Angulo afgekeurd worden voor denkbeeldig buitenspel. Bij 2-0 was het de boeken dicht voor Gent. Gerechtigheid is geschied.
  1. Wéérgaloze traptechniek van Puertas of foutje van Lammens? En maakte Warleson de blunder van het jaar? Alle JPL-hoogtepunten op een rij
    9

    Wéérgaloze traptech­niek van Puertas of foutje van Lammens? En maakte Warleson de blunder van het jaar? Alle JPL-hoogtepun­ten op een rij

    Union doet weer helemaal mee voor de titel na de overtuigende 0-3 overwinning op de Bosuil. Puertas opende de score met een héérlijke vrije trap. Ook Club Brugge en Anderlecht wonnen met ruime cijfers. Bij Club maakte Igor Thiago na elf wedstrijden droogte nog eens een goal, de zege van Anderlecht - na onder andere een blunder van Cercle-doelman Warleson -, kreeg nog een zure nasmaak toen Anders Dreyer geblesseerd naar de kant moest. Bekijk hieronder de opvallendste fases en de highlights van elke match in de play-offs van het voorbije weekend.
  2. DEBAT. Drie experts over de rol van de overheid in het voetbal: “Stadions en jeugdopleiding, dáár hebben we nood aan”
    PREMIUM
    21

    DEBAT. Drie experts over de rol van de overheid in het voetbal: “Stadions en jeugdoplei­ding, dáár hebben we nood aan”

    Het voetbal vroeg deze week om een ‘sociaal contract’ met de overheid. Eén van de pijlers daarin: een langetermijnvisie op de overheidssteun. Hoe zat dat weer met de (para)fiscale regels voor de sport, en hoe moet het verder? Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V), spelersvakbondsvertegenwoordiger Simon Mignolet (Club Brugge) en Pro League-voorzitter Bart De Smet bepleiten hun zaak.