Voormalige Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
Voormalige Amerikaanse president Donald Trump. © AP

Meerderheid van kiezers in ‘swing states’ zegt niet op Trump te stemmen als hij veroordeeld wordt

De meerderheid van de Amerikaanse kiezers in swing states, ook bekend als ‘kantelstaten’, zegt dat ze niet op Donald Trump zullen stemmen in november als hij veroordeeld wordt in één van de strafzaken tegen hem. Dat blijkt uit een peiling van ‘Bloomberg News’ en Morning Consult die gehouden werd onder bijna 5.000 mensen.

10 reacties

  • fre boeyden

    3 maanden geleden
    Trump opnieuw president zal het zijn
  • Mark Hendriksen

    3 maanden geleden
    De enige rechtszaak waar Trump misschien in veroordeeld kan worden is de zaak Stormy Daniels. Dat is de enige zaak die nu nog voor de verkiezingen kan worden behandeld. De overige zaken zijn oneindig uitgesteld in verband met de zaak aan het hogergerechtshof over immuniteit. Bovendien schreef The New York Times dat Trump in zeker 5 swing states ruim voorloopt op Biden. Daarnaast, een veroordeling komt van een rechtbank en niet van de publieke opinie.
  • Christine Laevers

    3 maanden geleden
    Ik heb zitten denken dat als er een veroordeling valt net voor de verkiezingen, dat graan in de molen is van Trump die het gaat uitstrooien als een soort bezoedeling van de verkiezingen. Maar als er een of meerdere veroordeling volgt na de verkiezingen, dan kan dat ook een onderwerp van politieke polemiek zijn. Voorziet de Amerikaanse grondwet nieuwe verkiezingen bij te veel 'mist' ? Ik weet het niet. Ik vraag het me af.
  • Berthie gijsen

    3 maanden geleden
    Dat die nog een stem krijgt is niet te geloven .Heeft Amerika geen betere kandidaten of is het ook allemaal gesjoemel soms ?
  • Alex Gijsemans

    3 maanden geleden
    Die man heeft niet het eeuwige leven... Ik hoop op een snelle afhandeling er van