VIDEO. Orban start in de basis tegen Marseille, zijn vervanger Fofana pakt uit met knappe actie die 2-0 had kunnen opleveren

In de Ligue 1 stond Gift Orban op de twintigste speeldag voor het eerst in de basis bij Lyon, dat het duel der Olympiques met 1-0 won van Marseille. Malick Fofana, die andere transfer die overkwam van AA Gent, mocht na 70 minuten invallen en pakte uit met een knappe actie op links die de 2-0 had kunnen opleveren.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ex-Gentenaar Gift Orban was in de 37ste minuut getuige van het frommelige openingsdoelpunt van kapitein Alexandre Lacazette, wat uiteindelijk de enige goal van de partij bleek te zijn. Met nog twintig minuten te spelen kwam Malick Fofana Orban vervangen.  De jonge Marseille-Belg Noam Mayoka-Tika kwam niet aan spelen toe.

Door de eerste zege in drie wedstrijden kan Lyon opnieuw vrij ademhalen. Het staat nu vijftiende met drie punten voorsprong op Metz en Lorient, die in degradatiegevaar zitten. Marseille kon al vier wedstrijden op een rij niet winnen en verliest de voeling met de (sub)top opnieuw.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer