© REUTERS

Nieuwe ‘kwaliteitsfout’ vertraagt mogelijk leveringen Boeing 737

Vliegtuigfabrikant Boeing is door een leverancier op de hoogte gebracht van een probleem met de conformiteit van de rompen van vlaggenschipmodel 737. Hoewel dit geen direct gevaar oplevert voor vliegtuigen tijdens de vlucht, moeten er werkzaamheden worden uitgevoerd aan zowat 50 exemplaren die nog niet geleverd zijn.

Bron: BELGA

“Hoewel dit probleem op korte termijn enkele 737-leveringen kan vertragen, is het onze enige optie gezien onze belofte om elke keer perfecte vliegtuigen te leveren”, klinkt het in een verklaring. Leverancier Spirit AeroSystems zou twee verkeerd geboorde gaten ontdekt hebben in sommige rompen. 

Boeing gaat al een tijdlang door een moeilijke periode, met verschillende productieproblemen bij de 737. Na een incident tijdens een vlucht met een Boeing 737 MAX 9 op 5 januari stelde de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder (FAA) een onderzoek in naar de kwaliteitscontrole van de fabrikant. Die stelde zelf ook een onafhankelijke expert aan om de interne processen en onderaannemers te onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer