Taylor Swift steekt met Grammy-record Frank Sinatra en Stevie Wonder voorbij en kondigt meteen nieuw album aan

Flowers van Miley Cyrus is zondag tijdens de 66ste editie van de Grammy Awards uitgeroepen tot plaat van het jaar. Taylor Swift won met haar album ‘Midnights’ al voor de vierde keer de prijs voor album van het jaar, een record.

Bron: BELGA

Swift werd in 2008 (Fearless), 2014 (1989) en 2020 (Folklore) al bekroond met de prijs voor album van het jaar. Met haar vierde Grammy in die categorie laat ze Frank Sinatra, Stevie Wonder en Paul Simon, die allemaal drie keer wonnen, definitief achter zich. Swift kreeg haar Grammy uit handen van Céline Dion, die nog amper in het openbaar verschijnt sinds ze gediagnosticeerd werd met een neurologische ziekte.

“Ik zou je graag vertellen dat dit het beste moment van mijn leven is, maar ik voel me ook gelukkig als ik een nummer af heb. Heel erg bedankt dat je me de kans geeft om te doen waar ik zo van hou”, aldus Swift, die het haalde van onder meer Lana Del Rey en Olivia Rodrigo. De zangeres kondigde tijdens de awardshow ook aan dat er op 19 april een nieuw album in de winkel ligt. 

Céline Dion tijdens de awardshow.© AFP

Het was zondagavond niet de enige prijs voor de Amerikaanse popster. Ze won ook in de categorie ‘Best Pop Vocal Album’ de Grammy en was in totaal in zes categorieën genomineerd. 

Nog meer eremetaal

Een andere hoofdprijs, die van plaat van het jaar, was weggelegd voor Miley Cyrus met het nummer Flowers. Ook in die categorie was Taylor Swift met het nummer Anti-hero genomineerd. “Deze award is buitengewoon, maar ik hoop echt dat het niets verandert, want mijn leven was gisteren ook prachtig”, aldus de 31-jarige Cyrus. “Niet iedereen krijgt een Grammy, maar iedereen op deze wereld is spectaculair, dus denk alsjeblieft niet dat het uitmaakt.”

Miley Cyrus© AFP

Het nummer van het jaar, dat in principe een songwriter huldigt, ging naar Billie Eilish. Zij schreef en zong het nummer What was I made for, de titelsong van de film Barbie. Beste nieuwe artiest was R&B-zangeres Victoria Monét.

Billie Eilish kaapt twee Grammy’s weg.© EPA-EFE

Victoria Monét werd beste nieuwkomer.© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER