Grensovergang bij Watou (Poperinge). Foto: Thijs Pattyn

Opnieuw kleine acties van boeren aan grens met Frankrijk, groot protest blijft uit 

Op verschillende plekken aan de grens met Frankrijk hebben boeren blokkades opgeworpen. Ook in Limburg waren er opnieuw protestacties. De politie waarschuwt voor hinder op de weg, maar voorlopig blijft die beperkt.

De voorbije dagen leek het boerenprotest uit te doven. Grote protestacties zoals vorige week in het hele land zouden er voorlopig niet meer komen. Kleinere acties hier en daar worden wel nog verwacht.

Vooral onder West- en Oost-Vlaamse boeren lijkt er nog grote bereidheid om opnieuw de straat op te trekken. Vanochtend trokken colonnes tractoren via de E40 en de N38 naar de Franse grens. Intussen zijn die aangekomen aan het West-Vlaamse Watou (Poperinge), waar de grensovergang volledig versperd wordt. 

BEKIJK - De grensovergang aan Watou is volledig versperd:

Videospeler inladen...

Ook aan de snelwegbrug op de E40 in Adinkerke, vlak bij de Frans grens, hebben boeren een blokkade opgeworpen. Enkele tientallen tractoren versperren er de weg naar de Franse grens. Het verkeer kan wel passeren via de op- en afrit. De politie Westkust regelt het verkeer bovenaan de brug. Het verkeer komende van Frankrijk kan voorlopig zonder blokkade passeren. 

Tot slot is ook op de N38 van Poperinge naar Steenvoorde aan de Franse grens een manifestatie bezig, de weg is er in beide richtingen volledig versperd.

BEKIJK - Een colonne tractoren komt aan in Adinkerke:

Videospeler inladen...

Zeker tot vanavond

De politie vraagt om de omgeving indien mogelijk te mijden en waarschuwt voor hinder van en naar Frankrijk, al lijkt dat voorlopig nog mee te vallen.

"De afspraak is om sowieso tot vanavond op post te blijven", zegt boer Danny Metsu uit Ieper. "We zullen zien of dat uitloopt. Enkel signalen van de politiek kunnen ons geruststellen."

Blokkade aan grens met Nederland afgelopen

Tot ongeveer 16.30 uur was ook de E25 tussen Maastricht en Luik volledig geblokkeerd ter hoogte van het op- en afrittencomplex in Moelingen (Voeren) aan de Nederlandse grens. Een 80-tal landbouwers uit de omgeving had de snelweg versperd, maar ondertussen is die opnieuw open in beide richtingen. 

Meest gelezen