© BELGA

Zwaar verdict voor Club Brugge: Maxime De Cuyper, Hugo Vetlesen én Philip Zinckernagel in de ziekenboeg

Club Brugge heeft stevige averij opgelopen, zondagnamiddag in de met 2-1 verloren topper op bezoek bij landskampioen Antwerp.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Doelpuntenmaker Maxim De Cuyper kwam na een duel slecht neer en moest met een draagberrie van het veld gedragen worden. Onderzoek in het ziekenhuis bracht een whiplash aan het licht, waardoor de flankspeler, die zowel op links als op rechts uit de voeten kan, twijfelachtig is voor de komende wedstrijden.

Middenvelder Hugo Vetlesen moest bij de rust dan weer geblesseerd in de kleedkamer blijven in het Bosuilstadion. De 23-jarige Noor heeft een spierscheur in de adductoren opgelopen en zal daardoor enkele weken out zijn.

© BELGA

Winger Philip Zinckernagel is een drietal weken buiten strijd na een stevige trap op de achillespees. “Bij het contact kwam de pees zelf bloot te liggen maar gelukkig werd deze niet geraakt in het duel. De diepe vleeswonde op een moeilijk te helen plaats moet volledig genezen zijn voor hij opnieuw kan trainen”, klinkt het maandag in de Brugse mededeling.

Net iets meer dan een week geleden werd blauw-zwart na een indrukwekkende ongeslagen reeks nog gebombardeerd tot belangrijkste uitdager voor Union in de titelstrijd, maar na de recente één op zes tegen Kortrijk en The Great Old ziet de realiteit er al helemaal anders uit. In de Jupiler Pro League kijkt Club intussen tegen een achterstand van zeventien punten aan op de Brusselse leiders en ook de kloof met nummer twee Anderlecht is vergroot tot zeven punten. Er breken dan ook belangrijke weken aan. Woensdag staan de Bruggelingen tegenover Union, in de heenwedstrijd van de halve finales in de Beker van België. In de competitie volgt eind februari de topper tegen Anderlecht, drie dagen voor de terugwedstrijd tegen Union.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer