Meyrem Almaci en Bart De Wever.
Volledig scherm
Meyrem Almaci en Bart De Wever. © BELGA / Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

“Groen is een verschrikkelijke partij”: N-VA-kopstuk De Wever sluit coalitie met Antwerpse groenen uit

Het botert niet tussen Groen en N-VA, dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever duidelijk gemaakt tijdens een interview met het blad ‘‘t Pallieterke’. Daarin noemde hij het een “verschrikkelijke partij”. Samenwerken met Groen na de gemeenteraadsverkiezingen zit er niet in, benadrukte hij.

208 reacties

  • Anita Van Meyvis

    3 maanden geleden
    Moet je niet vragen hoe verwaand de N-VA is als ze een andere partij "verschrikkelijk” vinden. De N-VA is alleen verantwoordelijk voor de armoede te vergroten: indexsprong, woonbonus weg, kinderarmoede groeit maar warme soep op school kan niet voor ben Weyts. Het invoeren van het parkeerbeleid was een klucht en deed vele handelaars zwarte sneeuw zien. En dan praten we nog niet over het leed en de angst dat de N-VA de boeren aandoet.
  • Frank Wagemans

    3 maanden geleden
    marc castermans Antwerpen is boekhoudkundig schuldenvrij dankzij een miljardentransfer uit vlaenderen. De reële schuld bedraagt per Antwerpenaar 750 eur maar dat wordt zogezegd gedekt door diverse inkomsten.
  • marleen de laet

    3 maanden geleden
    Dat is de eerste serieuze uitspraak van de Wever na zoveel jaren.
  • Dirk BERX

    3 maanden geleden
    De links rechts tegenstelling is al een voldoende reden om te zeggen met die of met die partij wens ik niet samen te werken. En daar komt nu ook het klimaat nog bij. Maar nog belangrijker: er is zelfs een politieke partij die met 33 punten in opspraak komt met het bindende EVRM !
  • marc castermans

    3 maanden geleden
    Almaci kan misschien eerst even gaan praten met partijgenoot Calvo die ze uit de nationale politiek heeft gekregen uit eigenbelang. Los hiervan heeft De Wever zijn stad toch maar schuldenvrij gekregen, wat Vooruit in geen tientallen jaren voor mekaar kreeg, integendeel.