© BELGAIMAGE

Ontslagen Fox News-presentator Tucker Carlson in Moskou “voor interview met Poetin”

Nadat hij eerder al de Oekraïense president Volodimir Zelenski beledigde en zijn steun uitte voor Rusland in de oorlog met Oekraïne, is voormalig Fox News-presentator Tucker Carlson in Moskou gesignaleerd. Er wordt volop gespeculeerd dat de omstreden Amerikaanse presentator daar is om de Russische president Vladimir Poetin te interviewen. Het Kremlin weigert commentaar.

Wim Verhaert
Bron: Politico

Via berichten en een foto op Telegram raakte afgelopen weekend bekend dat Carlson zich in Moskou bevindt. Al snel volgden geruchten over het doel van zijn verblijf in Rusland: hij zou volgens onbevestigde berichten de president willen interviewen.

Het Kremlin reageert terughoudend. “Er komen heel wat buitenlandse journalisten naar Rusland. Velen blijven hier werken, en we verwelkomen dit”, reageerde regeringswoordvoerder Dmitry Peskov op vragen over Carlson. De woordvoerder van het Kremlin wilde verder niet ingaan op berichten dat de Amerikaan mogelijk president Vladimir Poetin komt interviewen. “We hebben niets aan te kondigen over interviews van de president aan buitenlandse media.”

(Lees verder onder de post)

Kort na zijn (gedwongen) vertrek bij Fox News liet de oerconservatieve Tucker Carlson weten dat niemand hem het zwijgen zou opleggen en dat hij op eigen houtje een nieuwe versie van zijn programma - een kijkcijferkanon in de VS - zou maken. Elon Musk nodigde hem prompt uit om Twitter, intussen omgedoopt tot X, te gebruiken als nieuw platform. Intussen verspreidt hij zijn interviews ook via zijn eigen website Tuckercarlson.com.

LEES OOK.Voormalig Fox News-presentator Tucker Carlson steunt Rusland, beledigt Zelenski en verspreidt complottheorieën in Twittervideo

Zijn video’s, een kortere versie van zijn vroegere show op Fox News, worden er doorgaans meer dan tien miljoen keer bekeken. Hij interviewde er onder meer al Donald Trump en Trump-aanhangers zoals congreslid Marjorie Taylor Greene, maar ook acteur Russell Brand.

(Lees verder onder de foto)

© Getty Images

Seks met Obama

In een ander interview liet hij uitgebreid een man aan het woord die beweert dat hij crack gebruikte en seks had met voormalig Amerikaans president Barack Obama. Ook interviewde hij de uiterst omstreden complotdenker Alex Jones. In dat interview wordt beweerd dat Jones de terroristische aanslagen van 11 september 2001 “maanden daarvoor” voorspelde en dat het Amerikaanse leger ze in scene zou hebben gezet.

LEES OOK. Razend populair door extreem taalgebruik en leugens: omstreden nieuwsanker leek onaantastbaar, nu hoeft Tucker Carlson niet meer op het werk te verschijnen

Waarom Carlson precies moest opstappen bij Fox News, waar hij veruit het populairste gezicht was, is niet helemaal duidelijk. Een aantal gelekte sms-berichten speelden waarschijnlijk een rol.

Enkele dagen voor zijn ontslag had Fox net geen miljard dollar betaald aan Dominion Voting Systems om een klacht te schikken over valse beschuldigingen van verkiezingsfraude. In het kader van die rechtszaak waren talloze sms-berichten van Carlson opgedoken. Daaruit bleek onder meer dat hij kritiek had geuit op het management van Fox News, maar er zaten ook racistische uitlatingen bij.

LEES OOK.Na dit sms’je besloot Fox News dat het welletjes was geweest met presentator Tucker Carlson

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer