© ATV

Man dreigt met zuuraanval tegen Joods slachtoffer in Antwerpen: verdachte (28) opgepakt op Astridplein

Antwerpen -

De politie heeft een man (28) opgepakt die online bedreigingen had geuit naar Joodse mensen in Antwerpen. De verdachte had verklaard een zuuraanval te willen uitvoeren op een Joods slachtoffer.

Jarit Taelman

Een dame stapte in januari naar de Antwerpse politie om aangifte te doen van bedreigingen via sociale media. “Het begon met een reactie onder een online artikel over het Israëlisch-Palestijns conflict, maar vervolgens bleef het profiel in kwestie de dame belagen met privéberichten, publiceerde hij haar gegevens online en uitte hij zeer concrete bedreigingen op haar voicemail”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom.

Daar bleef het niet bij. “Na enige tijd werden de bedreigingen niet meer aan de dame persoonlijk gericht, maar richtte de man zijn pijlen op haar gemeenschap en verklaarde hij een Joods slachtoffer te zullen maken met een zuuraanval”, zegt Migom. De politie startte onmiddellijk een onderzoek en kon de verdachte identificeren.

De 28-jarige man bleek goed gekend voor verschillende feiten. De politie kon hem lokaliseren en arresteren op het Koningin Astridplein, aan het Centraal Station. De man is intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste hem aan te houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen