Actievoerders aan de Reichstag in Berlijn.
Volledig scherm
Actievoerders aan de Reichstag in Berlijn. © AP

Bijna half miljoen betogers tegen extreemrechts in Duitsland

Volgens voorlopige gegevens hebben afgelopen weekend in heel Duitsland bijna een half miljoen mensen gedemonstreerd tegen extreemrechts en de radicaal-rechtse AfD. Dat heeft het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

5 reacties

  • Johan De Bondt

    3 maanden geleden
    We kunnen dit alleen maar toejuichen. Extreemrechts is een gevaar voor onze democratie. De geschiedenis heeft ons geleerd dat extremisme, ook het Stalinisme trouwens, alleen maar miserie heeft gebracht en eenmaal aan de macht zijn ze er niet meer af te krijgen zijn doordat ze de grondwet veranderen en vrijheden stap voorstap afschaffen.
  • Viviane Vogels

    3 maanden geleden
    Uit welke bevolkingslagen, nationaliteiten, werkenden,... komen die honderdduizenden betogers. Kan hier eerst een analyse gemaakt worden voor we hierover kunnen oordelen. In percentage van de bevolking lijkt me dit klein maar ze worden blijkwel goed aangevoerd, georchestreerd en geleid via social media.
  • Vera Andries

    3 maanden geleden
    Ze demonstreren voor democratie en tolerantie !?
  • Gerry Cle

    3 maanden geleden
    Het is duidelijk dat een meerderheid van de Duitsers niets moet hebben van extreem rechts. Dat rechtse rakkers beweren dat de meerderheid van de Duitsers niet meebetoogde en dus voor extreem rechts is is flauwe kul. Destijds bij de witte mars waren er maar 300 000 betogers en ik denk niet dat de rest van de Belgen vond dat politie en gerecht goed bezig was.
  • Eric Van den Bergh

    3 maanden geleden
    Half miljoen op 83,5 miljoen inwoners, hoeveel % is dat…? 0,65%…