Jokko

Ruim 1,1 miljoen Vlamingen zien dromen van Otto en Elly in vervulling gaan in "De droomfabriek"

De eerste aflevering van "De droomfabriek", afgelopen zaterdag op VRT1, heeft alles samen 1.148.127 Vlamingen bereikt. Dat meldt de VRT. Bijna 2.000 mensen zijn in actie gekomen tijdens de uitzending om mee dromen te helpen vervullen.

Na 25 jaar keerde "De droomfabriek" afgelopen zaterdag terug naar het scherm. Dat het programma nog steeds op veel belangstelling kan rekenen, bleek al uit de meer dan 10.000 dromen die de afgelopen maanden werden ingestuurd. Acht weken lang zullen Bart Peeters en Gloria Monserez er zoveel mogelijk in vervulling laten gaan. 

De eerste aflevering heeft zijn start alleszins niet gemist. Meer dan 1,1 miljoen Vlamingen zagen - live of uitgesteld - de droom van onder meer Otto in vervulling gaan.

Otto (12) wilde de Vlaamse gebarentaal wat bekender maken, zodat iedereen wat beter met hem en andere dove of slechthorende mensen kan communiceren. In de zomer mocht hij al een dagje als eregast naar een match van Club Brugge, waar het voltallige publiek zijn naam in gebarentaal scandeerde. Zaterdagavond kwam er nog een lied over die gebarentaal bij, gezongen door Francisco Schuster.

BEKIJK - De droomdag van Otto bij Club Brugge: iedereen begroet hem in Vlaamse gebarentaal onderweg naar én in het stadion:

Videospeler inladen...

Ook Elly viel tijdens de eerste aflevering op. Zij ontwierp het nieuwe beertje van het programma, dertig jaar nadat haar grootmoeder het beertje van de eerste seizoenen had ontworpen. 

Voor bepaalde dromen roept "De droomfabriek" ook de hulp van het publiek in. Bijna 2.000 mensen reageerden op de vragen van Maaike Cafmeyer, die die hele operatie in goede banen leidt. Op die manier werd onder meer de hoofdprijs gevonden voor een quiz ten voordele van de Romereis van een secundaire school. 

Meest gelezen