Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

OESO luidt alarmbel: “Lockdowns dreigen wereldwijde groei voor groot deel van deze eeuw af te remmen”

Volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) dreigen de opeenvolgende lockdowns die werden afgekondigd tijdens de coronapandemie, de mondiale groei decennialang te belemmeren. De reden hiervoor is de grote weerslag van de schoolsluitingen op kinderen. De lockdowns hebben een blijvende impact op hun studie- en arbeidsvooruitzichten, met alle gevolgen van dien voor de wereldeconomie, klinkt het.

18 reacties

  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Een jaartje schoolachterstand kan men inlopen. 20% verdamping van zijn spaarbuffer niet meer. De dalende koopkracht en het streven naar maximale winsten zijn een veel groter gevaar voor de economie.
  • Marco Maerten

    3 maanden geleden
    Economische groei is een hardnekkig dogma waarvan de gevolgen veel ernstiger zijn dan een economie in balans (noch groei noch krimp). Stop met overconsumptie te promoten want daar ligt net het probleem. Hadden we het dan zo slecht in de jaren '70?
  • wesley netnem

    3 maanden geleden
    Een steeds groeiende economie is nefast voor het klimaat omdat dit betekend dat er nog steeds mensen bij komen en meer mensen is meer consumenten en vervuilers , meer grondstoffen nodig , meer voedsel ezv ... Dit alles is net de oorzaak van alle problemen die de mensheid nu ondergaat ...
  • Evan De Jongh

    3 maanden geleden
    Men zegt dat het begint in de kleuterklas, als je kinderen hebt die de Nederlandse taal niet machtig zijn of niet willen/mogen zijn van thuis dan begin je al met een achterstand die daarna moeilijk is op te halen.
  • johan fransaert

    3 maanden geleden
    waarom moet een economie steeds maar groeien streef eerder naar een stagnatie we leggen nu al een te grote druk op de natuur.