De voormalige Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump. © REUTERS

Trump roept Republikeinen op geen deal te sluiten over Oekraïne

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump roept Republikeinse partijgenoten op geen deal over Oekraïne te sluiten met de Democraten van president Joe Biden. Hij wil niet dat de hervorming van het Amerikaanse immigratiesysteem wordt gekoppeld aan 60 miljard dollar steun voor Oekraïne. Hij maant de Republikeinen in het parlement aan het voorstel te verwerpen.

15 reacties

  • Christine Laevers

    3 maanden geleden
    De tijd om altijd maar te rekenen op de VS is voorbij. Met of zonder Trump. Het besef is er gelukkig al. Maar we moeten ook economisch onafhankelijk worden van China. en Afrikaanse landen niet laten schieten in het voordeel van Rusland. Als we willen, kunnen we dat.
  • Pierre Thys

    3 maanden geleden
    Iedereen spreekt over Europa, het was al een doodgeboren kind bij het ontstaan. Ieder land zorgt voor zijn eigen winkel laat staan op defensie, de Franse, de Duitse, de Engelse, de Amerikaanse hebben allemaal hun eigen systemen, hoe kan men in godsnaam overeen komen. Laat staan als Trump terug president wordt. Arm Europa.
  • Bert Van Geffen

    3 maanden geleden
    Als Trump de macht heroverd laat hij Europa vallen en duwd hij het in de handen van Putin, dus iedereen, koop alvast een Russisch woordenboek....
  • Evan De Jongh

    3 maanden geleden
    Tja als politiek belangrijker is dan mensenlevens, ik wens de Amerikanen veel succes met nog eens vier jaar Trump en hoop dat de democraten het huis en de senaat kunnen terugwinnen dat ze Trump zoveel mogelijk kunnen tegenhouden. Het gaat jaren duren om recht te trekken wat die gek op vier jaar kan aanrichten. Gelukkig zal hij meer op een golfterrein staan dan in het witte huis zitten.
  • René Lodeweyckx

    3 maanden geleden
    Wij ,Europa moet zeker niet gaan moeien in de USA,we hebben hier zelf al problemen genoeg onze Europese leiders doen niets anders dan elkaar vliegen afvangen en samenhorigheid is hier ver te zoeken. Het toekennen van de steun aan Oekraïne was onderling schaamteloos marchanderen.