Brand in nieuw politiekantoor: gebouw wordt ontruimd, brandweer massaal ter plaatse

Berchem -

Maandagmiddag is brand ontstaan in het nieuwe mastergebouw van de Antwerpse politie in Berchem. Brandweer Zone Antwerpen is massaal ter plaatse. Iedereen in het gebouw is uit voorzorg geëvacueerd.

“Op een van de bovenste verdiepingen van het gebouw was rookontwikkeling opgemerkt”, zegt woordvoerder Ninke Neirynck van Brandweer Zone Antwerpen. Omdat het een hoogbouw betreft, schaalde de brandweer uit voorzorg onmiddellijk op naar een dubbele uitruk. Een tiental brandweerwagens is ter plaatse aan de Binnensingel.

“Op de negende verdieping is inderdaad een brandhaard aangetroffen”, bevestigt Neirynck. De brandweer ging het vuur onmiddellijk te lijf en kreeg de brand intussen onder controle. Mogelijk zou het gaan om een brand die ontstaan is in de isolatie, maar de oorzaak wordt nog verder onderzocht.

Alle aanwezigen in het gebouw zijn uit voorzorg geëvacueerd en verzamelden op de hoek van de Singel en de Borsbeekbrug. Niemand raakte gewond. De verkeerspolitie regelt het verkeer op de Binnensingel.

Dadelijk meer.

© rr

© rr

© rr

© rr

(jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer