Emiel Verstrynge en Jente Michels tijdens het beloften-WK. Zij zorgden met zilver en brons voor de helft van de Belgische medaille-oogst in Tabor.
Volledig scherm
PREMIUM
Emiel Verstrynge en Jente Michels tijdens het beloften-WK. Zij zorgden met zilver en brons voor de helft van de Belgische medaille-oogst in Tabor. © BELGA / Gregory Van Gansen / Photo News

“Of we ons zorgen moeten maken? Ergens wel”: analist Niels Albert staat stil bij de magere medaille-oogst op het WK

De WK’s zijn gereden, de strijd is gestreden. De Belgische delegatie keerde zonder wereldkampioen en met vier medailles terug uit Tsjechië - één keer zilver en driemaal brons. Een eerder magere oogst. En een voorteken voor de komende jaren? “Tabor was een goede les, ik heb het gevoel dat ze er tegenwoordig wat snel vanuit gaan dat ze prof kunnen worden”, aldus onze analist Niels Albert in zijn slotanalyse van het seizoen.

12 reacties

  • Bernard Deplacie

    3 maanden geleden
    Wereldkampioenschap cross is iets tussen 2 kleine landen. Meer niet.
  • Wim Van Kooten

    3 maanden geleden
    Van Aert lijkt niet meer geboeid door de cross en terecht, natuurlijk. Hij heeft elke cross al drie keer gewonnen, en is al jaren absolute top op de weg waar hij nog wat gaatjes wil opvullen. Iserbyt en Nys moeten niet onderdoen voor Ronhaar en Nieuwenhuis, dus dat valt allemaal best mee. Ik zou mij als Nederlander meer zorgen maken over het gapende gat na MVDP op de weg, waar België al tien jaar de UCI-ranking aanvoert. En laat het wegwielrennen nu nét iets belangrijker zijn dan de cross..
  • adri zuiderwijk

    3 maanden geleden
    Goed nieuws natuurlijk dat Mathieu een einde maakt aan dat ploegen door de bagger, met 2 minuten voor binnenkomen zit niemand op te wachten, Ronhaar, Delgrosso en Nieuwenhuis worden serieuze kandidaten voor Belgisch hoop zagen we al meermaals toen Pim de betere leek..
  • Lore Janssen

    3 maanden geleden
    Van Aert heeft de voorbije jaren zijn bijdrage geleverd met drie wereldtitels. Vorige winter was hij beter dan MVDP en was het WK zelf een dubbeltje. Slecht nieuws is dat er de komende jaren geen opvolger lijkt klaar te staan die zijn plaats aan de absolute top zal overnemen.
  • Marika Peeters

    3 maanden geleden
    De Belgen hebben reeds de afgelopen 5 jaren een groot probleem op het WK CX bij de elite, want dat is de tijd dat er geen Belgische renner nog wereldkampioen kon worden, want zelfs de énige echte maestro der Belgen was niet in staat om Mathieu te kunnen kloppen.