Een ludieke campagne kondigt de trajectcontrole aan in Zonnebeke.
© Thys Pattyn

Vanaf maart boetes op N303 in Zonnebeke: "Een speeddate met de trajectcontrole"

Met een ludieke campagne kondigt Zonnebeke aan dat de trajectcontrole in deelgemeente Beselare vanaf 1 maart start. Aan het begin en einde van de trajectcontrole op de N303 Wervikstraat/Beselarestraat, waarschuwt een knap duo dat een snelle speeddate vanaf maart niet langer onbestraft blijft.

Langs de kant van de weg in Beselare zijn opvallende borden geplaatst. De gemeente wil zo de autobestuurders waarschuwen. Februari staat bekend om Valentijn en daar speelt de gemeente op in.

Op de borden lees je: "Vanaf 1 maart heb je hier touche bij de trajectcontrole." In het West-Vlaams heb je ‘touche’ wanneer je een lief vindt. 

Boetes vanaf 53 euro

De trajectcontrole komt er op aangeven van de lokale mobiliteitscommissie. In het centrum van Beselare wordt structureel veel te snel gereden. Vooral ’s ochtends vroeg en na de avondspits. Daar moet de trajectcontrole komaf mee maken zegt de gemeente.

Als je vanaf maart te snel rijdt op de N303 tussen de begraafplaats en De Warande, krijg je een GAS-boete van 53 euro. Vanaf 60 kilometer per uur, betaal je 11 euro extra per kilometer die je te snel rijdt. Vanaf 70 kilometer per uur gaat de overtreding naar de politie of het parket.

© Gemeente Zonnebeke

Meest gelezen