© Archiefbeelden

Schrijver Walter van den Broeck (82) is overleden, bekend van ‘Groenten uit Balen’

De Vlaamse roman- en toneelschrijver Walter van den Broeck is overleden. Dat meldt Uitgeverij Vrijdag in naam van de familie.

red

Van den Broeck was luidens zijn uitgeverij “een van onze beste prozaïsten en Vlaanderens populairste en meest gespeelde toneelauteur”. Voor beide disciplines kreeg hij de Staatsprijs. Hij was ook een veelgevraagd gast in tv- en radioprogramma’s.

“Wat Macondo was voor Gabriel García Márquez is Olen voor Walter van den Broeck. Sinds ‘Brief aan Boudewijn’ (1980) spelen heel wat van zijn romans zich af in dat dorp. ‘Het beleg van Laken’ en ‘Groenten uit Balen’, dat ook als verfilming een groot succes was, zijn hoogtepunten uit zijn oeuvre. Zijn laatste roman ‘De lastige liefde’ (2023), completeert zijn tumultueuze familiegeschiedenis”, klinkt het.

“Zijn engagement en sociale betrokkenheid toonde hij zijn leven lang, onder andere voor het voortbestaan van de krant De Morgen of het lot van collega-schrijver en journalist Roger Van de Velde in gevangenschap”, besluit de uitgeverij, die haar medeleven betuigt aan de echtgenote, zonen en familie en vrienden van de schrijver.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer