© BELGA

Farmabedrijf Mithra heeft nog geld voor een maand

Het Luikse farmabedrijf Mithra zit bijna op droog zaad. Het heeft nog voldoende cash tot begin maart, heeft het aangekondigd. Het bekijkt onder meer de mogelijkheid om activa te verkopen of om extra geld op te halen bij investeerders.

jvh
Bron: BELGA

Mithra, dat gespecialiseerd is in gezondheidsproducten voor vrouwen, heeft nog 6,5 miljoen euro cash geld. “Dat kan de huidige noden dekken tot begin maart”, zegt het beursgenoteerde bedrijf in een persbericht. 

De voorbije maanden werden verschillende strategische opties onderzocht om de manoeuvreerruimte te vergroten, aldus nog Mithra. Het Luikse bedrijf denkt er onder meer aan om licenties te verkopen en activiteiten van de hand te doen, zoals zijn CDMO-ontwikkelings- en productiecentrum in Flémalle of Novalon, dat zich bezighoudt met complexe therapeutica. Bepaalde onderzoeksprojecten zijn stilgelegd. Mithra bekijkt voorts de mogelijkheid om geld op te halen bij bestaande of ook nieuwe investeerders.

Mithra maakt op 8 maart de jaarresultaten van 2023 bekend. In de eerste helft van het jaar was er alvast een nettoverlies van meer dan 50 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer