Ook na hun blunders tijdens Anderlecht-AA Gent mogen refs Wim Smet en Nicolas Laforge dit weekend gewoon weer fluiten

Na Anderlecht-AA Gent afgelopen weekend waren scheidsrechter Nicolas Laforge en VAR Wim Smet nog de gebeten honden, maar komend weekend zijn ze door de voetbalbond al opnieuw aangeduid om te fluiten. Wim Smet komt zelfs woensdag in de topper in de Croky Cup Club Brugge-Union al in actie.

Het was VAR Wim Smet die zondagavond scheidsrechter Nicolas Laforge naar het VAR-scherm riep na het doelpunt van Julien De Sart. De middenvelder van AA Gent had net de 1-1-gelijkmaker tegen Anderlecht gemaakt, toen Smet meende een clear error te zien na een duel tussen Kandouss en Arnstad. Laforge volgde de VAR en keurde het doelpunt af. Onterecht, zo gaf ook het Referee Department maandag toe. “Het doelpunt had goedgekeurd moeten worden en een tussenkomst van de VAR was niet nodig”, klonk het.

Zowel Laforge als Smet gingen dus in de fout, maar een echte straf krijgen ze daar niet voor. Clubs kunnen immers officieel geen scheidsrechters meer wraken. Het Referee Department zorgt er na een fout van een scheidsrechter wel voor dat diezelfde ref even geen wedstrijden meer fluit van de door hem benadeelde ploegen. Maar de scheidsrechters in kwestie echt op de strafbank zetten, dat gebeurt dus niet.

Zo komt Wim Smet woensdag dus al opnieuw in actie in de halve finale van de beker tussen Club Brugge en Union. Hij zal er fungeren als vierde official. Vrijdag is hij zelfs gewoon hoofdscheidsrechter tijdens STVV-KV Kortrijk en tijdens KV Mechelen-Racing Genk komend weekend is Smet alweer VAR. Nicolas Laforge is dan weer VAR tijdens Club Brugge-KAS Eupen dit weekend.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer