Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Ruim een op de vijf Vlamingen had voorbije 12 maanden een psychische stoornis

Zowat 22 procent van de volwassen Vlamingen voldeed de voorbije 12 maanden aan de criteria van een psychische stoornis. Dat meldt zorgkoepel Zorgnet-Icuro dinsdag op basis van de resultaten van een reeks bevragingen bij zowat 6400 Vlamingen en Nederlandstalige Brusselaars.

6 reacties

  • johan van Oevelen

    3 maanden geleden
    @kris Tyteca: ik volg je mening daar. Ik ken velen die in de zorg werken en hetzelfde aanhalen. Het andere puntis ook, als je dan uiteindelijk hulp wilt zoeken (en geen sociale voordelen hebt omdat je werkt etc) kan je je niet een volledig traject betalen omdat het zo duur is. Zo ken ik velen die willen worden geholpen, maar het niet kunnen betalen. met zulke problemen ben je niet klaarmet 10 sessies +-10% terugbetaald van de prijs. een ander punt zijn regeringen, schaf ze af en terug nationaal
  • Andy Van de velde

    3 maanden geleden
    En er zijn amper psychologen en psychiaters te vinden... tenzij met een wachtlijst van minstens 1 jaar! Als je al op een wachtlijst geraakt!
  • Emmanuel Veraart

    3 maanden geleden
    Dit is het gevolg van de 'rat race' waartoe de mensen worden gedwongen en dat door Vlaanderen wordt gepromoot.Misschien tijd om eens over de taalgrens te gaan kijken en wat gas terug te nemen en veel rustiger aan doen.
  • Geert Van den Berghe

    3 maanden geleden
    En als de politiek zo blijft verder doen zal het alleen maar erger worden. Altijd maar meer en meer regels en vrijheidsberoving. Het kleinste foutje dat je maakt direct een boete. Mensen werken zich blauw en hebben dan nog moeite om rond te komen. We zijn en blijven mensen en we moeten gaan handelen gelijk robots. Binnenkort moeten we een lijstje krijgen per gemeente/stad van wat wel nog mag. Een mens zou voor minder depressief worden.
  • Kris Tyteca

    3 maanden geleden
    Het cijfer is veel groter, ik zit in de zorg….De overheid heeft geen voeling meer. Langer, intenser werken met gebrekkige diensten. Niet alleen jongeren… Gezinnen met jonge kinderen, de ontoereikende kinderopvang, ouderenopvang…ongelijkheid overheidsdiensten, privé.. Lonen CEO’s , bedwelmende partijfinanciering… kort samen gevat: Eigen belang en loze verkiezingsbeloftes.