Vladimir Poetin.
Volledig scherm
Vladimir Poetin. © AFP

Deense geheime dienst waarschuwt voor Russische militaire acties tegen NAVO-landen: “Rusland sterker dan verwacht”

De Deense militaire inlichtingendienst FE gaat ervan uit dat Rusland “zeer waarschijnlijk” militair geweld zal gebruiken om “NAVO-staten uit te dagen”. Minister van Defensie, Troels Lund Poulsen, kondigde dit aan in het parlement.

51 reacties

  • Chris Decock

    3 maanden geleden
    Rusland weet wel beter. We moeten voorzorg nemen.
  • Ludwig Vandecappelle

    3 maanden geleden
    De Navo-landen kunnen Poetin slechts afschrikken door een grote troepenmacht te installeren langs de Navo-grenzen. En ook de US heeft hier baat bij, omwille van haar grote belangen in Europa. Dit is een nieuwe koude oorlog die zal blijven duren tot het huidige regime in het Kremlin omvergeworpen wordt. Het lot van Rusland ligt eigenlijk in de handen van de Russen, die hun onverschilligheid moeten omvormen tot strijdvaardigheid voor een vredelievend regime.
  • nicky vandee

    3 maanden geleden
    Benieuwd hoe het zal aflopen, vandaag dit morgen dat onvoorspelbaar, het ergste zijn de slachtoffers aan beide kanten, zij waren geen vragende partij
  • christophe baele

    3 maanden geleden
    We moeten vooral ervoor zorgen dat we ons kunnen verdedigen, dat we genoeg wapens hebben om Rusland en vooral de leiders af te schrikken om te durven een oorlog starten. En we moeten ook een heel ICT-leger hebben die ervoor kan zorgen dat Rusland eenmaal ze tot actie overgaat, ze zelf zwaar in de miserie komt met destabilisering van infrastructuur in het hele land. Wapenfabrieken moeten nu upschalen in de hele Eu, zelfs Zwitserland bereid zich nu voor op oorlog met Rusland.
  • Francine Vanheste

    3 maanden geleden
    Hoog tijd dat de Navo toont wat het waard is.