Themabeeld© Shutterstock

“Amerikaans gerecht breidt onderzoek naar Ticketmaster uit”

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Ticketmaster een nieuwe reeks vragen om informatie bezorgd voor zijn onderzoek naar mogelijke concurrentievervalsing. Dat meldt het persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

jvh
Bron: BELGA

De ticketverkoper Ticketmaster is sinds 2010 een onderdeel van concertorganisator Live Nation. De fusie werd goedgekeurd op voorwaarde dat de twee bedrijven hun diensten niet zouden vervlechten. Maar concurrenten klagen sindsdien dat concerthallen of stadions worden gedwongen om gebruik te maken van Ticketmaster om door Live Nation georganiseerde evenementen te kunnen blijven verwelkomen. Er gaan stemmen op om het bedrijf weer op te splitsen. 

Volgens bronnen van Bloomberg wilden openbaar aanklagers hun onderzoek eigenlijk eind vorig jaar klaar hebben. Maar Ticketmaster zou traag reageren op verzoeken om informatie.

Aanklagers vinden volgens Bloomberg een recente keuze van het Barclays Center in New York verdacht. Het basketbalstadion, ook gebruikt voor grote concerten, verruilde in 2023 na slechts één jaar een concurrent weer voor Ticketmaster. Dit terwijl het Barclays Center met die concurrerende kaartverkoper een overeenkomst voor zeven jaar had gesloten.

Live Nation en het Amerikaanse ministerie hebben nog niet gereageerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer