Veldrijder Zdeněk Štybar schenkt superfan Lorenz prachtig afscheidscadeau

Lorenz Deckers (31) uit het Antwerpse Olen kreeg vanochtend een bijzondere verrassing van zijn grote idool, veldrijder Zdeněk Štybar. Lorenz gaat al meer dan 20 jaar naar zowat elke cross, vooral om Štybar aan het werk te zien. "Ik heb iemand nodig om na de wedstrijd tegen te praten en dat kan ik tegen Štybar heel goed", vertelt hij op Radio2.

Margaux Bogaert is Margaux van de regio. Ze gaat elke ochtend op pad voor "Goeiemorgen morgen!" op Radio2, op zoek naar verhalen uit jouw streek. Heb jij groot of klein nieuws voor Margaux? Laat het ons weten!

Al meer dan 20 jaar staat Lorenz Deckers (31) uit Olen langs de zijlijn bij zowat elke cross in binnen- en buitenland. "Ik heb er zeker 400 gezien, als het er niet meer zijn", vertelt hij trots in "Goeiemorgen morgen!" op Radio2. Hij gaat voor de sfeer, maar vooral voor zijn grote held, Zdeněk Štybar. 

De veldrijder met Tsjechische roots heeft een bijzonder plaatsje in Lorenz' hart. "We kennen elkaar intussen al jaren. Ik heb iemand nodig waar ik na de wedstrijd tegen kan praten. Met Štybar kan ik dat als geen ander."

Afscheidscadeau

Het viel hem dan ook bijzonder zwaar toen Štybar aankondigde dat hij ging stoppen. Speciaal voor zijn laatste wedstrijd trok Lorenz naar het Wereldkampioenschap Veldrijden in Tábor in Tsjechië. "Daar heb ik toch een paar traantjes gelaten. Ik heb hem na afloop nog even gezien. Hij vertelde me dat we elkaar nog zullen blijven zien."

Štybar voegde meteen de daad bij het woord. Hij gaf Radio2-reporter Margaux van de Regio een videoboodschap en een cadeau. In het pak zit een foto van de twee die elkaar innig omhelzen op de cross in Hoogerheide. "Fantastisch! Deze hang ik boven mijn bed", reageert Lorenz emotioneel. 

BEKIJK - Lorenz krijgt de verrassing van Zdeněk Štybar in "Goeiemorgen morgen!" op Radio2:

Videospeler inladen...

Voor wie supportert Lorenz nu?

Het fanschap voor Štybar kwam er door veldrijder Erwin Vervecken. "Ik was eerst bezeten door Erwin. Toen hij stopte, bracht Erwin me naar de camper van Štybar. Volgens Erwin zouden Zdeněk en ik goede vrienden worden. Dat is ook gebeurd."

Nu Štybar zijn fiets aan de haak hangt, moet Lorenz op zoek naar een nieuw idool. "Daar moet ik niet lang over nadenken. Ik ga voluit voor Mathieu van der Poel."

Meest gelezen