Nieuwe film van ‘Jurassic World’ krijgt releasedatum

Er komt een nieuwe film aan van Jurassic World. Dat ging al enige tijd in de lucht, en lijkt nu ook officieel bevestigd. Op sociale media deelde de filmfranchise namelijk de datum “2 juli 2025”. Vermoedelijk kunnen we dan de vierde film in de reeks verwachten.

In 2022 kwam er met Jurassic World Dominion een einde aan een trilogie, maar toen al klonk het dat er mogelijk nog meer films zouden volgen. Daarover was het enige tijd stil tot er begin dit jaar bekend raakte dat scenarist David Koepp, die ook aan de eerste twee Jurassic Park-film werkte, bezig was met een scenario voor een nieuwe Jurassic World. En die film lijkt nu ook een releasedatum te hebben gekregen: 2 juli 2025.

Van Jurassic Park naar Jurassic World

Films met dinosaurussen zijn van alle tijden, maar het genre werd pas echt populair in 1993 toen de allereerste Jurassic Park van Steven Spielberg uitkwam. De film was een gigantisch succes en dus volgden in 1997 The Lost World: Jurassic Park en in 2001 Jurassic Park III twee sequels.

Daarna verdwenen de dino’s even op de achtergrond tot Jurassic World in 2015 uitkwam. Die film was meteen een enorm succes aan de box office, waarna er met Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) en Jurassic World Dominion (2022) opnieuw twee sequels gemaakt werden. Financieel waren ook deze films een enorm succes, maar de recensies werden steeds slechter. Daarom leek het er even op dat de franchise opnieuw zou stoppen. Universal Pictures lijkt echter te hopen op beterschap dankzij de ervaren scenarist David Koepp.

Meer
Lees meer...