Een van de lekken die in 2022 ontstonden in de Nord Stream pijpleiding.
Volledig scherm
Een van de lekken die in 2022 ontstonden in de Nord Stream pijpleiding. © AP

“Zweden wil onderzoek naar explosies Nord Stream stoppen: onmogelijk om verdachten te vinden”

Het Zweedse Openbaar Ministerie wil volgens mediaberichten ophouden met het onderzoek naar de explosies die in 2022 olie- en gaspijpleidingen op de bodem van de Oostzee onbruikbaar hebben gemaakt. Het gaat om pijpleidingen van het project Nord Stream, waarmee Duitsland gas uit Rusland wilde halen. Het zou onmogelijk zijn om verdachten te vinden.

6 reacties

  • René Lodeweyckx

    3 maanden geleden
    Juiste weergave in dit artikel. Europa heeft de morele plicht naar al zijn burgers toe zich meer als volledig onafhankelijke op te stellen. En als er het minste bewijs zou zijn dat Rusland er achter zit men zou er nogal mee zwaaien
  • Robert de Groot

    3 maanden geleden
    Iedereen weet dat de VS erachter zit, maar Zweden gaat dat niet meer uitspreken want het wil inmiddels bij de NAVO. Het is ongelooflijk en vernederend dat Europa zich zo door de mangel laat halen door haar zogenoemde bondgenoot. Duitsland en andere landen moeten nu 4x duurder vloeibaar gas uit Amerika importeren, wat onze economieën langs verschillende wegen uitholt.
  • Arthur Van der Vieren

    3 maanden geleden
    Wie zou er baat kunnen hebben met de gas pijpleiding te saboteren ? Misschien wel de gasbedrijven om de prijs de hoogte in te jagen .
  • Walter Baeck

    3 maanden geleden
    De Amerikanen hebben, zoals jullie schrijven, op voorhand al gedreigd met deze terreuraanslag, en achteraf net-niet publiekelijk de verantwoordelijkheid opgeëist. Het is ook wel duidelijk dat zij het meeste geld hebben verdiend aan deze misdaad, door hun gas te komen verkopen aan 5 keer de prijs van de Russen. Het is wellicht een toetredingsvoorwaarde bij de Navo, dat de Zweden de daders niet openbaar mogen noemen ?
  • Evan De Jongh

    3 maanden geleden
    Vrij vertaald hebben ze schrik om Rusland te beschuldigen en wete´ ze dat ze Rusland nooit gaan kunnen straffen dus sluit men het onderzoek. Vooral Poetin niet op zijn lange tenen trappen.