Elf doden en tientallen gewonden bij ontploffing in vuurwerkfabriek in India

Bij een hevige explosie in een vuurwerkfabriek in de Indiase deelstaat Madhya Pradesh zijn dinsdag minstens elf mensen om het leven gekomen. Door de ontploffing en de daaropvolgende brand zijn ook zeker 65 mensen gewond geraakt, zo meldt de lokale overheid.

rovn
Bron: BELGA, The Mirror

“Een ontploffing heeft vanmorgen plaatsgevonden in een vuurwerkfabriek. Er is een reddingsoperatie aan de gang”, zegt het bestuur van het getroffen district Harda. “De gewonden worden behandeld in het districtziekenhuis en ernstig gewonde patiënten worden overgebracht naar Bhopal en Indore”, de twee grootste steden van Madhya Pradesh.

© AFP

Op video’s die op sociaalnetwerksites werden geplaatst, zijn verschillende ontploffingen te zien. De ontploffing was voelbaar in een straal van ongeveer vijftien kilometer. De brand reikte wel vijftien meter hoog.

Ook een zestigtal huizen in de buurt van de fabriek zijn getroffen door de brand. In totaal zijn meer dan honderd huizen ontruimd. De krant The Hindustan Times maakt ook melding van brandende voertuigen.

De regionale regeringsleider Mohan Yadav meldt op X, het vroegere Twitter, dat meer dan vijftig ziekenwagens en een vierhonderdtal politieagenten ter plaatse zijn. In India is er enorm veel vraag naar vuurwerk, dat vooral wordt gebruikt bij religieuze festiviteiten en bruiloften. Bijna elk jaar gebeuren er dodelijke ongevallen omdat mensen er werken in geïmproviseerde fabrieken, zonder de juiste veiligheidsvoorschriften te volgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer