Man (18) die amper twee weken rijbewijs heeft vlucht weg van controle aan snelheid van meer dan 170 per uur en probeert in te rijden op combi’s.© ROBtv

Bestuurder maakt het erg bont wanneer hij vlucht van politiecontrole

Diest/Scherpenheuvel-Zichem -

Zeven medewerkers van de politiezone Demerdal hielden afgelopen zaterdag een verkeersactie.

Op een eerste controleplaats in de Ernest Claesstraat werden 117 bestuurders aan een alcoholtest onderworpen. Eén bestuurder werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol, een tweede legde een positieve cocaïnetest af. Later op de avond, op de Tessenderloseweg in Diest probeerde een bestuurder de controle te ontwijken. Hij nam de vlucht.

Na een achtervolging met drie politievoertuigen kon de wagen tot stilstand gebracht worden in Tessenderlo. Tijdens deze dolle rit had de bestuurder getracht in te rijden op de politievoertuigen en bracht hij ook andere weggebruikers in gevaar. Het voertuig bleek bovendien niet verzekerd en niet geldig ingeschreven te zijn. De bestuurder mag zich verwachten aan een proces-verbaal voor weerspannigheid en een resem verkeersinbreuken. Hij had zijn rijbewijs sinds begin dit jaar.

Dronken door etalage

Afgelopen zondag vond opnieuw een verkeersactie plaats in de politiezone Demerdal. Zes medewerkers controleerden in totaal 295 bestuurders op alcohol en drugs. Zes bestuurders, vier mannen en twee vrouwen testten positief op alcohol. Drie bestuurders legden een positieve drugtest af. Twee personen kregen een boete wegens het rijden met een voorlopig rijbewijs terwijl passagiers vervoerd werden.

Later op de avond omstreeks 23.15 uur reed een dronken bestuurder met zijn wagen door de etalage van een autobedrijf. Hij richtte aanzienlijke schade aan en werd hierbij gewond. Hij legde een positieve alcoholtest af, resultaat 1,39 mg/l, wat betekent dat de bestuurder zwaar onder invloed was. (VDT)

Aangeboden door onze partners